Luiz Rou osmeh kao najbolji aksesoar

Duge noge, vitak stas, blago talasasta kosa, jak britanski akcenat i savršen stil odevanja. Ne govorimo o nekom modelu već o šarmantnoj britanskoj novinarki i modnoj reporterki Luiz Rou koja je prošle godine otpočela modni/lifestyle blog a koju od 20. februara možete gledati na TLC-u u emisiji Style by Jury

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar

Ime Luiz Roe vam je verovatno poznato iz nekog od MTV-ijevih rijalitija “Plaine Jane”, gde je bila „dobra vila“ svim stidljivim, običnim devojkama koje imaju tajnu simpatiju, ili “The City”, gde je igrala epizodnu ulogu suparnice Olivije Palermo. Ukoliko ne pratite rijaliti program ali zato modna i kulturna dešavanja ne propuštate, onda ste je sigurno zapazili na crvenom tepihu ili na nekoj modnoj reviji sa mikrofonom u rukama ili sedištem u prvom redu jer Luiz između ostalog izveštava sa dodela nagrada i direktno iz bekstejdža vodećih modnih događaja. Ova simpatična devojka sa večitim osmehom na licu i prijatnim britanskim akcentom trenutno živi i radi u Los Anđelesu ali je poreklom iz Londona gde je završila školovanje i stegla bogato radno, pre svega novinarsko iskustvo.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar10

Najpre je završila jednu od klasičnih engleskih škola za devojčice, a za vreme srednje škole je obavljala razne honorarne poslove, tipične za srednjoškolce iz zapadnih zemalja. Njena želja u to vreme je bila da, nalik svom ocu, intervjuiše ljude, da se bavi medijima i reportrerskim poslom, a kada je “prvi put prošla kroz rotirajuća vrata britanskog Vogue-a”, kako kaže, znala je da je to mesto gde želi da radi. Ipak, mladoj Luiz sa samo šesnaest godina nisu bila otvorena  baš sva vrata. Počela je da piše za jedan časopis o putovanjima, a koju godinu kasnije upisala je fakultet. Završila je studije književnosti na engleskom univerzizetu Durham. Tokom studija stažirala je u magazinu Red i istovremeno se bavila PR-om. Ubrzo je osetila i kako je to raditi kao stažista u modnom magazinu. Najpre je radila u Elle-u, a kasnije se zaposlila u InStyle magazinu kao asistent urednika tema. Osim klasičnog modnog novinarsta, posećivanja žurki i bekstejdževa, bila je klasičan stažista, u prevodu-trčkarala je po kafu i doručak  i kopirala  razna dokumenta. Plata je bila skromna ali dovoljna da se živi u Londonu, da se stekne radno iskustvo i da se bude primećen. Posle InStyle-a usledilo je mesto u jednom časopisu o venčanjima, gde je dobila veću odgovornost i prvo gostovanje na TV-u  i to na BBC-iju gde je prezentovala časopis iza kojeg stoji i aktuelne trendove venčanica. BBC će je kasnije pozvati i lansirati u reporterske vode.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar7

San šesnaestogodišnje Luiz je polako počeo da se ostvaruje. Osim prilike da intervjuiše razne ličnosti otvoriće joj se vrata najvećeg magnata među modnim časopisima Vogue-a. Dobila je potvrdan odgovor s konkursa za lice za  tek osnovani TV Vogue gde će provesti čitave dve godine pišući i izveštavajući za kanal ovog prestižnog modnog magazina.  Život u Vogue-u  je možda bio iscrpan što se tiče radnih sati ali i beskrajno zabavan. Događaji su se smenjivali a samim tim i reportaže koje je Luiz svojevremeno radila. Bila je na čelu reporterskog tima i jedno vreme urednica Vogue.com. U svoju agendu je zapisala posete nedeljama mode u Njujorku, Parizu, Milanu i Londonu, imala je direktnu propusnicu za bekstejdž Kraljevskog baleta, Kanskog festivala i dodele Oskara kao i npr. posetu privatnom stanu velike Koko Šanel. Pored brojnih gradova koje je posetila po prirodi svog posla, posebnu pažnju joj je privukao Los Anđeles gde trenutno i živi. Tu je otpočeo angažman za rijaliti Plaine Jane koji se prvobitno prikazivao na kanalu CW, a kasnije na MTV-iju. Sama Luiz kaže da je veoma ponosna na ovaj projekat jer je uspela da pomogne nesigurnim devojkama da izađu iz senke, i lepe i stilski nastave dalje.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar6

Kada je reč o ličnom stilu Luiz Rou malo je reći da je zaista upečatljiv. Obožava haljine sa printovima, a zaštitni znak joj je masivno, koktel prstenje kao i upadljiv aksesoar. Najčešće će te je videti od glave do pete odevenu u boho stil sa puno boja i šara. Osim boho stila, često se odlučuje za klasične, elehantne i svedene komade. Svaku modnu kombinaciju voli da začini nakitom ili interesantim aksesoarom, uglavnom šeširima i torbama, a na cipele polaže posebnu pažnju pa je možemo videti u svemu od tanke štikle i delikatnih kaišćića, preko platformi do štikli sa slaganom petom u nekoj jarkoj boji.  Savetuje svim devojkama da nikako ne robuju modnim trendovima, da uvek pri ruci imaju dobar blejzer i da vredi uložiti u vanvremenski model neke torbe.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar3

Luiz se ne libi da otvoreno kritikuje ili pohvali stil poznatih, posebno izdanja s crvenog tepiha na kojem se često i sama nalazi u ulozi reportera. Iako bi joj većina žena pozavidela na zidu cipela i velikom garderoberu Luiz priznaje da bi rado “pozajmila” garderober Mirande Ker ili Hajdi Klum. Ono na šta posebno stavlja akcenat u svom stilu je spoj komada iz kolekcija brendova ulične mode koji su većini ljudi dostupni i skupljih tašni ili cipela za koje kaže da su glavni začin svake dobre modne kombinacije. Na svom, prošle godine osnovanom, blogu FRONT ROE redovno postavlja modne kombinacije, odgovara na pitanja, prebira po trendovima i deli savete vezane za odevanje u skladu sa figurom.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar5

Nije čudo što se toliko devojaka poistovećuje s njenim stilom jer je i elegantan i boho, praktičan, priuštiv, a u isto vreme uspešan. Jedan od neizostavnih aksesoara koji Luiz nosi uz svaki modni spoj jeste osmeh. Od 20. februara ove godine na popularnom kanalu TLC možete je gledati u emisiji Style by Jury gde će zajedno sa modnim ekspertom Prestonom Konradom transformisati izgled onih devojaka  koje su krenule pogešnim modnim putem i pritom će im pomagti da definišu svoj stil i steknu više samopouzdanja.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar2

Ako ste u potrazi za modnom inspiracijom svratite do FRONT ROE portala po kratku modnu infuziju u vidu dobrih i jednostavnih stilskih saveta ili se strpite do 7. aprila kada izlazi njena prva knjiga pod nazivom “How to Be the Leading Lady in Your Own Life“.

Luiz-Rou-osmeh-kao-najbolji-aksesoar8

fotografije: louiseroe.com; googleimages.com
Share