Kolekcija Divided mladog Đorđa Baščarevića

DIVIDED je kolekcija muške odeće za proleće/leto 2015. Inspirisana je arhitekturom i bazira se na geometrijskim oblicima koje podražavaju kombinacije različitih boja. Vođen teorijom ruskih avangardnih umetnika XX veka koji oblike prirode gledaju kroz geometrijske oblike, Đorđe Baščarević nastoji da  složenim krojevima, naizgled jednostavnih odevnih predmeta kao što su majice prikaže  podeljenost među ljudima i podeljenost u samom čoveku. Dominiraju pamučni i viskozni materijali koji se kombinuju sa veštačkom kožom. Paleta boja je ograničena na nijanse plave boje  kombinovane sa crnim, belim, sivim i oranž tonovima.

Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica9

Đorđe Baščarević mladi dizajner iz Srbije,  rođen u Kosovskoj Mitrovici. 2013. godine diplomirao na Prištinskom Univerzitetu Fakultet umetnosti, smer grafički dizajn. Master studije završio 2014. na Novosadskom Univerzitetu. Do danas ima 5 realizovanih kolekcija.
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica-2
Dizajn odeće zasniva na  savremenoj konfekciji (ready to wear), sa elementima visoke mode. Stilizacija, posebno naglasak na detalje i eksperimentisanje pri krojenju, sa uvek prisutnim elementima srpske narodne tradicije predstavljaju osnovu njegove estetike.
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica12
Fotografija: Bojan Čokić
Dizajn: Đorđe Baščarević
Stilizacija: Velibor Živkov
Šminka: Danilo Karagić Perić, Gordana Sladić
Modeli: Uroš Milanović, Uglješa Pekez
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica11
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica10
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica5
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica8
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica4
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica7
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica6
Kolekcija-Divided-mladog-Djordja-Bascarevica3
Share