Knjiga na poklon:Rohinton Mistri Osetljiva ravnoteža

Epska pripovest o običnim ljudima u burnim vremenima, o njihovim tragedijama, radostima, porazima i nadama. Roman retke lepote, istinske tuge i duboke ljudskosti, u kome nema ni trunke sentimentalnosti, ali koji čtaoca ne može da ostavi ravnodušnim.

Sadržaj

Osetljiva ravnoteža, čudesni i višestruko nagrađivani roman Rohintona Mistrija, odvija se 1975. godine u Indiji. Pripoveda o četvoro ljudi krajnje različitog porekla (udovica nesalomivog duha, mladi student iskorenjen iz svog idiličnog doma u brdima i dva krojača izbegla od kastinskog nasilja u rodnom selu) čiji se životi ukrštaju u doba vanrednog stanja koje je tada vladalo ovom zemljom. Dani nesreća i nade neraskidivo povezuju njihove živote na načine koje niko nije mogao da predvidi.

Pisana s humorom, toplinom i dubokom ljudskošću, Osetljiva ravnoteža je živo, višeslojno i snažno delo iz pera jednog od najdarovitijih književnika današnjice.

DRUGI  O  KNJIZI

Remek delo koje osvetljava i oplemenjuje. Kao sva velika književnost, ovaj roman preobražava naše poimanje života.  – Gardijan

Malo ko je dočarao istinsku tugu i neobjašnjivu snagu Indije, neshvatljvu podmuklost i dobrotu, kao što je to uspeo Mistri.  – Tajm

Knjiga-na-poklonRohinton-Mistri-Osetljiva-ravnoteza

Biografija autora

Rohinton Mistri (1952)  je autor zbirke pripovedaka Tales from Firozsha Baag (1987) i tri slavom ovenčana romana, Tako dugo putovanje (1991), Osetljiva ravnoteža (1995) i Family Matters (2002). Za svoja dela dobio je mnoge prestižne međunardone nagrade, među kojima su između ostalih i Gilerova nagrada, Nagrada pisaca Komonvelta za najbolju knjigu, nagrada generalnog guvernera, Kanadsko-australijska književna nagrada, SmitBuks/Buks in Kanada nagrada za prvi roman, Nagrada za prozu Los Anđeles tajmsa, Nagrada Kraljevskog književnog udruženja Vinfired Holtbi. Rohinton Mistri živi u Kanadi od 1975.

Nagradna igra

Kako biste učestvovali u našoj nagradnoj igri i osvojili knjigu Rohinton Mistrija Osetljiva ravnoteža potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom i da šerujete ovu objavu potem Facebooka, Instagrama ili Twittera. Igramo se 3 dana  (do 13 avgusta ). Pobednika će odlučiti sajt random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je zavrsena. Knjigu Osetljiva ravnoteža dobiće čitateljka koja je ostavila 15. komentar, Sandra Slavujević. Čestitamo!

Share