H&M na Met Gala: unikatne haljine za najvažnije modno veče

H&M je dizajnirao specijalne modele za Lili Rajnhart, Oliviju Mun, Alek Vek, Kirsi Klemons, Džasmin Sanders i Luka Sabata za „Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit 2018”.

Kreacije, koje je dizajnirao H&M-ov tim dizajnera, inspirisane su ovogodišnjom izložbom u Metropoliten muzeju umetnosti „Nebeska tela: Moda i katolička mašta”, koja istražuje odnos između mode i remek-dela religiozne umetnosti. U kreiranju odeće za svoje goste, H&M-ov tim dizajnera je svaku kreaciju stvarao imajući na umu osobu koja je nosi i temu, primenjujući tehnike kao što su drapiranje, ukrašavanje biserima i dekoracija u blistavim metalik nijansama.

„Dizajniranje H&M modela za ovogodišnju Met Gala svečanost je čast. Svaka kreacija je unikatna sa fokusom na bogate detalje i savremen pogled na glamur crvenog tepiha. Želeli smo da se svaki naš gost oseća dostojanstveno i lagodno,” kaže An-Sofi Johanson, kreativni savetnik u H&M-u.

Glumica Lili Rajnhart nosila je srebrnu haljinu inspirisanu oklopima. Vazdušaste nabore od srebrnog lame organdina držao je srebrni korset, stvarajući dramatičan kontrast. Korset je ukrašen velikim metalnim lancima od starinskog srebra, dok je srebrni lame organdin nabran prvo kao mini-suknja, pa pušten u slapovima u dugačak šlep.

 „Ovo je moja prva Met Gala svečanost…i dalje ne mogu da verujem da sam ovde. Počastvovana sam što sam okružena neverovatnim umetnicima i što nosim ovu specijalno dizajniranu haljinu. Osećam se kao princeza od zlata“, rekla je Lili Rajnhart.

Glumica i model Olivija Mun nosila je smelu haljinu bez rukava, napravljenu od metalnih lanaca, nabranu na telu poput tečnosti. Zlatna haljina dugog i uskog kroja, sa dubokim dekolteom i šlicem sa strane, drži se na zlatnim karikama koje otkrivaju kožu.

„Obožavam ovu haljinu od lanaca koja je bila inspirisana temom izložbe, a opet je moderna i nova. Baš je zabavno nositi je”, izjavila je Olivija Mun.

Model i aktivistkinja Alek Vek nosila je nabranu, gracioznu haljinu inspirisanu mozaicima. Dugačak šlep u nijansama srebra i dragulja napravljen je od perlica i šljokica. Dezen poput mozaika pojavio se i na gornjem delu haljine bez ramena, u kontrastu sa pojasom i suknjom u tamnocrvenoj duploj svili, sa zlatnom postavom, visoko sečenom sa prednje strane.

„Perle i vez su učinile ovu haljinu nesvakidašnjom. Savršena je za ovo specijalno veče”, prokomentarisala je Alek Vek.

Glumica Kirsi Klemons nosila je haljinu bogato ukrašenu biserima, poput mreže od zlata i bisera. Ova vezena haljina u obliku dijamanta sa dubokim dekolteom ide uz telo, a vodi do bogate i ravne suknje koju drži najmekša krinolina, ukrašena mrežom na sjajnom ograndinu bež boje.

Model i glumica Džasmin Sanders nosila je bogatu haljinu od zlatnog metalik lamea. Haljina je blago nabrana na ramenima i ima elegantan, uzak pojas. Haljina se zatim pretvara u izraženu punu siluetu, sa visokim šlicem koji otkriva noge Džasmin i naglašava modernu lakoću.

Model i influenser Luk Sabat nosio je ekstravagantan mantil, ceo ručno ukrašen šljokicama. Dezen sa perima napravljen je od šljokica u boji starinskog srebra, tamnocrvene, bordo, zlatne i kraljevsko plave, dok su manžetne, kragna i postava napravljene od crne svile. Luk je nosio i elegantne pantalone od održivih materijala – organske svile, TENCEL® vlakna i vune.

Share