Ema Ema Ema i Sretan Bor u Gradu

Kc Grad je u novu godinu ušao vrlo radno. Pored zanimljivog izložbenog i muzičkog programa koji je planiran za početak 2015, rešili su da malo osveže i sam prostor. Pozvali su dvoje izuzetnih umetnika da im u tome pomognu.
Ema Ema Ema i Sretan Bor su oslikali stubove u donjem nivou Kc Grada. Ovi neizbežni arhitektonski elementi od sada dobijaju još jednu ulogu, a to je predstavljanje radova interesantnih vizuelnih umetnika.

ema-ema-ema-i-sretan-bor-u-kc-grad

EMA EMA EMA je umetnica iz Beograda. Inspiršu je priroda, snovi i podsvest. Radi u poljima crteža, slike, fotografije, animacije, VJinga, objekata, instalacije i urbanih intervencija (murala). Do sada je realizovala nekoliko samostalnih kao i mnogobrojne grupne izložbe širom Evrope, kao kustos i kao umetnik.

http://www.emasdream.com/

ema-ema-ema-i-sretan-bor-u-kc-grad2

SRETAN BOR je vizuelni umetnik koji od 2006. radio urbane intervencije pod imenom Pas, a zatim pod imenom Sretan Bor. Redovni je učesnik festivala u regionu (MUU Zagreb, Sinestezija Herceg Novi i Škver! na Malom Lošinju). Član ex-grupe Art of Asfalt. Izlagao je na brojnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, BIH, Srbiji, Austriji, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Turskoj… 5 godina je radio kao animator za Dječji program HRT-a. Živi i radi na relaciji Beograd – Osijek
http://cargocollective.com/sretanbor

ema-ema-ema-i-sretan-bor-u-kc-grad3

Photo by Nemanja Stojanovic, nemanjastojanovic.rs

Share