Zavirite u novi prostor omiljene online joga instruktorke

Dizajn studio KKDW iz Ostina dizajnirao je kancelarije za joga aplikaciju pod nazivom “Find What Feels Good“, koji uključuje i prostor za snimanje video sadržaja.

Osnivačica KKDW studija, Keli DeVit, u saradnji sa joga instruktorkom Adrijen Mišler – koja je postala poznata zahvaljujući svojim video tutorijalima Yoga With Adriene – kako bi kreirali bazu za platformu Find What Feels Good čija je suosnivačica, a koja nudi video tutorijale za vežbanje kod kuće.

Smešten u istočnom delu Ostina, prostor od 465 kvadratnih metara koji je prethodno bio prazan, sa plavim zidovima i visokosjajnim betonskim podom u žućkastoj nijansi.

Tim Keli DeVit nastojao je da ,,stvori prostor za evoluciju i eksperimentisanje, mesto za inspiraciju i inspirisanje drugih”.

Ideja je bila stvoriti prostor koji deluje pozivajuće, sa toplom i udobnom atmosferom koja vas navodi da duboko udahnete.

Da bi se enterijeru dodala toplina, većina intervencija je napravljena korišćenjem drveta u prostoru, pa je tako ono inkorporirano u formi zidnih obloga, rešetkaste pregrade, ramova za staklene zidove i nameštaja.

Betonski podovi su prelakirani mat sivom bojom.

Ovaj kancelarijski prostor dizajniran je da odgovara potrebama jednog brzo rastućeg tima i da bude višenamenski, svi elementi enterijera su pričvršćeni zajedno vijcima ili postavljeni na točkiće, tako da se mogu lako pomerati po potrebi.

Enterijer je podeljen u dva zasebna ali ipak povezana odeljka pa se tako na jednom kraju nalazi udobna dnevna zona za prijem posetilaca i/ili zajednički rad, dok je na drugom svetla, potpuno opremljena kuhinja.

Između njih, modularne zidne ploče od drvenih okvira formiraju niz privatnih kancelarija, dok je otvoreni radni prostor sa velikim stolovima pozicioniran ispred.

Prema prozorima je okrenut zid dug 24 metra, koji Adrijen i njen tim koriste kao pozadinu za snimanje joga videa za pomenutu aplikaciju i jutjub kanal.

Instalacije i druge vizuelne prepreke morale su biti pomerene kako bi se osiguralo da kadar bude besprekoran, dok su vertikalne letvice, koje pregrađuju dnevni boravak, domišljato postavljene tako da omogućavaju podešavanje osvetljenja.

“Prirodno svetlo može biti inspirativno, ali kada se snima, ponekad ga je potrebno kontrolisati – to im omogućava najbolje od oba sveta”, navode iz KKDW Studija.

Jastuci za kauče i fotelje su presvučeni plišanim, bež materijalom bogate teksture u različitim nijansama koje se ponavljaju u tepisima.

“Sav nameštaj je potpuno prilagođen, i dizajniran je nakon upoznavanja sa Adrijen i njenim timom, njihovim potrebama i radnim procesima”, rekli su iz KKDW Studija.

izvor: dezeen.com

fotografije: Andrea Calo

Share