Otvaranje izložbe “Ponesi svoj projekat”

Izložba “Ponesi svoj projekat” u okviru 18. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2023 biće otvorena u četvrtak, 25. maja u 18 časova u BINA kabini, u dvorištu Fakulteta likovnih umetnosti (Mila Milunovića 1).

Na ovoj izložbi učestvuje Space Love Studio, mladi arhitektonski tim koji će prezentovati svoje kreativne ideje s različitim principima projektovanja kroz teoriju i praksu. Kustoskinja izložbe je Natalija Đukić.

Space Love Studio je mladi studio za arhitekturu i enterijer koji su osnovale Iva Bekić i Marija Blagojević. Iako generacijski udaljene, zajedničke vrednosti i ideali dovele su ove dve indivudue do ideje o udruživanju i uplovljavanju u samostalni rad. Space Love Studio počinje da pravi svoje prve korake 2020. godine u periodu lockdowna. Vreme nastanka studija uticalo je na činjenicu da fokus rada stave na stambenu arhitekturu, u želji da ljudima pruže praktične i udobne domove u periodu kada je dom jedino što nas okružuje.

“Prethodne tri godine rada naučile su nas da ne postoji mali projekat i da biti arhitekta znači biti na usluzi. Sa stambenom arhitekturom u fokusu, vodimo se idejom da je stan mesto koje treba da odiše duhom onoga ko u njemu živi, a da je arhitekta neko ko ima sposobnost da mogućnosti prilagodi potrebama korisnika. Značaj ovog pristupa je u osvešćivanju činjenice da je razumevanje projektnog zadatka više od stila. Stoga se trudimo da svojim pristupom u radu ukažemo na bitnost procesa projektovanja i važnost komunikacije i saradnje”, ističu Iva Bekić i Natalija Đukić.


BINA tim kroz program “Ponesi svoj projekat” želi da afirmiše i inicira povezivanje mladih autora ka formiranju BINA ALUMNI KLUBA, kreativnog huba koji bi uspostavio nove mreže mladih profesionalaca u udruživanju i deljenju znanja i iskustva kao i razvoja ideja preko multidisciplinarnih projekata, učestvovao u razvoju evropskih iskustava i promovisanju arhitekture kao dela kulture.

Izložba će biti otvorena do 8. juna 2023. godine.

Share