Džogirajte i očistite okolinu sa Beogradskim trkačkim klubom

Beogradski trkački klub (BRC) najaktivniji rekreativni klub u našoj zemlji u nedelju, 17. aprila u 9 časova organizuje plogging kod Brankovog mosta, sa novobeogradske strane.

Foto: Tatyana Aksenova, Getty images

Plogging je fitnes rutina koja brine o životnoj sredini

Iako komunalne službe obilaze šetališta Beograda proleće obično otkrije sve ono lepo što ima naš grad, ali i ono što ne treba da bude na trkačkim i stazama za šetanje i u prirodi oko njih. Zato će članovi Beogradskog trkačkog kluba i svi zainteresovani građani/ke na Novom Beogradu od Brankovog mosta pa na dalje niz stazu i park, sa džakovima u rukama osloboditi okolinu od đubreta i odraditi jedan fini lagani dodatni trening.

Plogging potiče od švedske reči “plogga” i kombinacija je reči “podiži” i “trči”, a opisuje aktivnost kojom se u toku trčanja skuplja smeće svuda kuda se prolazi.

Beogradski trkački klub je već nekoliko puta podsticao svoje članove da postanu “plogeri” jer ako neko prolazi svakodnevno pored bačenog otpada to su trkači. Poslednji put kada je ovaj klub priredio ovakvu akciju sakupljeno je i prosleđeno na reciklažu tridesetak velikih džakova za đubre.

Klub će obezbediti rukavice i vreće za sortiranje otpada, a na vama je samo da dođete i učinite nešto lepo i korisno za vašu okolinu.

Share