5 brendova koje nastavljamo da pratimo nakon nedelje mode u Kopenhagenu

Utisci nakon nedelje mode u Kopenhagenu su se slegli i sada možemo hladne glave da izdvojimo nekoliko favorita koji su nas potpuno oduševili. Iako Kopenhagen fashion week nije deo čuvene četvorke (Milano-London-Pariz- Njujork), ono što se tamo moglo videti svakako zaslužuje našu i vašu pažnju. Pa nisu skandinavci badava sinonim za stil i dobar dizajn. Baš zato smo danima na društvenim mrežama i blogovima pratili izveštaje iz bekstedža, uživali u revijama i parili oči odevnim kombinacijama veoma kul stilizovanih skandinavki. U ovom javljanju smo odlučili da vam predstavimo 5 brendova koji su imali zapaženo učešće na pomenutoj nedelji mode i čije bismo stvari rado poneli na sebi.

STINE GOYA

Posle nekoliko sezona odsustva sa modnih pista Stine Goya se napokon vratila i to fantastičnom revijom na nedelji mode u Kopenhagenu. Prikazanom revijom brend je proslavio deset godina postojanja i na pisti prikazao neke od svojih najproslavljenijih modela.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu

Goja kreira iz želje da ohrabri žene da u svoje svakodnevno odevanje inkorporiraju više boje i da budu smelije u svojim izborima. Kako dizajnerka ističe kul je kada žena želi da izrazi svoju individualnost kroz način odevanja. Mi samo potvrdno klimamo glavom dok kraičkom oka gledamo u pink floralno odelo, senf žuti kaput i ciklama čizmice.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu2

JULIE FAGERHOLT HEARTMADE 

Danska dizajnerka Džuli Fagerhol je još jedna od naših favoritkinja. Već prvim pogledom na kolekciju biće vam jasno i zbog čega.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu3

Džuli je u danskoj prestonici prikazala jednu elegantnu, modernu kolekciju kojom dominiraju razigrani printovi, mekani ženstveni krojevi i klasika koja u sebi čuva dozu prepoznatljivog skandinavskog minimalizma. Naš favorit iz prikazane kolekcije su fantastične pantalone sa širokim prugama uz pripadajući dugačak mantil u istom dezenu.

ASTRID ANDERSEN

Astrid Andersen je Dankinja koja poslednjih godina gradi karijeru u Londonu. Modni znalci kažu kako je Astrid mnogo uradila za mušku modu u poslednjih nekoliko godina i svi do jednog predviđaju joj vrtoglav uspeh u budućnosti. Na nedelji mode u Kopenhagenu prisutnima se predstavila ženskom kolekcijom koju je odabrala da prikaže u jednoj staroj, napuštenoj fabrici.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu4

Modeli koje nam je prikazala otelotvorenje su odveć poznatog minimalističkog stila uz prepoznatljive elemente ulične mode koji uspešno koketiraju sa sportskim stilom. Dezeni, materijali i forme koje su nepretenciozno kul samo su još jednom potvrdili zašto je Astrid toliko hvaljena.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu5

CECILIE BAHNSEN

Sesili se predstavila jednom ženstvenom, romantičnom kolekcijom u kojoj su dominirali voluminozni krojevi ženstvenih haljina u beloj, ružičastoj i crnoj boji.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu7

Haljine u kojima bismo lako mogli zamisliti elegantnu Odri Hepbern u ulozi Holi Golajtli na pisti su kombinovane umesto uz očekivano ženstvene, princezaste sandale i cipele uz sportske patike u beloj boji čime je napravljena dobra kontrateža (preterano) ženstvenim kreacijama.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu6

GANNI

Reč je brendu koji je od lokalnog brenda došao do kultnog statusa i danas vredi više miliona, a može se pohvaliti sa 22 radnje širom skandinavije. Ukoliko pratite neke od najpoznatijih modnih blogerki i influenserki (da upotrebimo ovu glupu reč) na instagramu, često ćete na njima videti pletivo koje potpisuje upravo danski Ganni.

Nepretenciono kul, jednostavno, kvalitetno i originalno, epiteti su koji pristaju uz ovaj danski brend. Naš favorit iz prikazane kolekcije je šareni, prugasti džemper uz koji ni hladna zima ne zvuči kao strašna kletva.

19-Ganni-SS-18

Ostatak kolekcije je podjednako interesantan. Pantalone ležernih, širokih nogavica, floralni motivi i žuta boja koje i dalje ne možemo da se zasitimo obeležili su kolekciju koju je Ganni prikazao na nedelji mode u Kopenhagenu.

5-brendova-koje-nastavljamo-da-pratimo-nakon-nedelje-mode-u-Kopenhagenu8

Share