Žustra Mustra – bidermajeri za sva vremena

Ukoliko odaberete bidermajer koji su za vas napravile dve žustre mustre, ne morate da brinete da će on u jednom trenutku uvenuti  ili promeniti  svoj izgled. Ivana i Bojana koriste različite elemente i  prave prelepe buketiće od dugmića, perlica, vintage traka, tila, čipke i svega onoga što ih u datom momentu inspiriše. Ukoliko želite eko, zeleno venčanje sa moderno dizajniranim dekorom ili jednostavno nešto neočekivano kada je dekoracija u pitanju, Žustre Mustre imaju mnoštvo ideja za vas

zustra-mustra

Kako ste došle na ideju da počnete sa izradom unikatnih, za naše prostore neobičnih buketića i bidermajera za one koji žele nešto drugačije na svom venčanju?

Inicijalna ideja je bila da se bavimo organizacijom venčanja, ali smo odlučile da ipak krenemo od jednostavnijeg projekta koji bi bio usko povezan sa temom venčanja. Pošto ovakva  vrsta nekonvencionalnih bidermajera još  uvek  nije zaživela na našim prostorima, smatrale smo da bi takvi buketi bili osveženje.

Odakle dolazi inspiracija za bukete?

Prvobitnu inspiraciju nalazile smo u stranim magazinima i blogovima, ali kada se bavite ovakvom vrstom kreativnosti, ideje naprosto dolaze same.

zustra-mustra2

Umesto cveća, koristite različite materijale poput tkanina, trakica, perlica, dugmića… da li je inicijalna ideja bila reciklaža ili je nešto drugo po sredi?

Moramo priznati da ideja nije bila reciklaža, ali svakako je ima u smislu da mlada može neki dragi predmet (broš, starinski nakit ili maramu naslađenu od bake) da iskoristi za svoj poseban buket. Ono što smo mi prvobitno želele je da napravimo nešto što će biti dugovečnije od bidermajera od prirodnog cveća.

Kako je izgledao najoriginalniji buketić koji ste do sada pravile?

Naš najorginalniji  buket je zapravo bio buket od lizalica, luša i bombona namenjen za venčanje naše drage prijateljice.

zustra-mustra4

Šta savetujete budućim mladencima koji još uvek nisu odlučili kakav buket žele?

Naš savet je da se mladenci prepuste mašti  jer skoro svaka ideja je izvodljiva, npr. buketi od papira mogu biti neobični i jako orginalni.

Da se sutra udajete, kako bi izgledali vaši buketi?

Obe imamo svoje favorite od samog početka, a to su buketić od papirnih crvenih ruža, koji će se divno slagati sa crvenim salonkama i bidermajer od sitnih perlica koji izgleda jako svedeno i elegantno.

zustra-mustra3

Žustra Mustra facebook stranica

Share