Vedrana Mastela „In The End Is The Beginning“

Modna dizajnerika Vedrana Mastela javnosti je predstavila vizuale za novu kolekciju „In The End Is The Beginning“. Kolekcija je premijerno prikazana u oktobru prošle godine, kada se dizajnerka predstavila u finalu Gombold újra! takmičenju na Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe u Budimpešti.

Vedrana-Mastela-In-The-End4

Kao korak u smjeru održivosti kolekcija „In The End Is The Beginning“ istražuje ideju korištenja tekstilnog otpada u izradi uzbudljivih, jedinstvenih, ali i nosivih predmeta.”

Vedrana-Mastela-In-The-End5

Vedrana-Mastela-In-The-End6

Za Vedranu je ovo značilo istraživanje vlastitog tekstilnog otpada i zaliha materijala, a zatim i promišljanje i osmišljavanje krojeva. Odluka da se ne koriste novi materijali već ono što postoji, utjiče na smanjenje količine vode, energije, hemikalija i sirovina potrebnih za izradu nove kolekcije, što konačno doprinosi očuvanju o životne sredine. Pored korištenja vlastitog tekstilnog otpada, dizajnerka je osmislila i ogrtač zero waste kroja kako bi se smanjilo stvaranje novog otpada i na najbolji način iskoristio materijal

Vedrana-Mastela-In-The-End8

Vedrana-Mastela-In-The-End9

Vedrana-Mastela-In-The-End7

Uz inspiraciju u geometriji, kolekcija, poput kolaža, gradi cjeline sazdane od puno malih komada tkanine. Različiti fragmenti i ostaci materijala od prijašnjih kolekcija, komadi vintage tkanina, traperica, svojim međusobnim povezivanjem postaju nešto novo, dobivaju novi identitet. U potrazi smo za autentičnošću, kontinuiranom osobnom povezanošću s tijelom koje se neprestano mijenja. Postoji li šansa za povezivanjem kroz fast fashion ili smo ipak u potrazi za drugim načinima koji će probuditi naša osjetila?

Vedrana-Mastela-In-TheEnd13

Vedrana-Mastela-In-TheEnd14

Vedrana-Mastela-In-TheEnd12

Kampanja je snimljna u zagrebačkoj Oris kući arhitekture i prati samu ideju kolekcije. Fotografije potpisuje Santana Picco, zaštitno lice kampanje je Julija Gerenčir (Tijara Model Management ) dok je za make up zaslužna Tena Bašić. Određeni modeli iz kolekcije dostupni su u Komo design storu u Puli, a ostale modele potražite na sajtu.

Share