Ti si priroda – poručuje Weleda

U Weledi su izračunali: između osamdeset i devedeset posto svog života provodimo odvojeni od prirode. Kod kuće ili na poslu, naše vreme je „između četiri zida”, u prostorima koji se veštački greju, hlade, osvetljavaju. Iz jednih zidova izlazimo u automobile, vozove, autobuse, koji nas prevoze do drugih zidova. Čak i kada svesno želimo da deo svog vremena kvalitetno provedemo u prirodi, obaveze nam za to ostavljaju malo vremena. Ako tokom malo dragocenih slobodnih dana uronimo u more, ušetamo u hladovinu šume, zagazimo u travu… zar se ne osetimo bolje, življe? Zar ne osetimo sebe ponovo? Ovo intuitivno povezivanje podsetnik je da, kao ljudska bića, imamo potrebu da se osećamo kao deo prirode da bismo mogli normalno da funkcionišemo. Naši koreni jesu u prirodi, sa čijim bićima delimo isti osećaj za ritam dana i noći, sna i buđenja, svetla i tame, aktivnosti i odmora.

TI SI PRIRODA – poručuje nam Weleda svakim svojim postupkom, svakom svojom kremom, pokušavajući da nam ukaže na to kako nas život svakoga dana udaljava za korak dalje od prirode. Od sebe. Vreme je da ojačamo oslabljene i povežemo pokidane niti.

Kao brend koji gradi odnos pun poštovanja sa prirodom još od 1921, ali i kao kompanija koja posluje u modernom svetu, Weleda snažno oseća kako se dragocene veze gube. Zato od ove jeseni globalnom kampanjom sa sloganom „You Are Nature” želi da nas podseti da ponovo potražimo niti koje nas vezuju za prirodu.

Kako badem u vašoj kremi može da postane nit koja vas povezuje sa prirodom?

Večeras kada budete čistili lice Weleda mlekom od badema, setite se da je badem iz vaše kreme odrastao na organskoj farmi u Španiji, uz štedljivo zalivanje, jer obilno zalivanje ne samo da rasipa vodu, nego ispira tlo i čini ga neplodnim. Badem se bere ručno, a ovaj brižan, odgovoran pristup ima i svoju cenu: sa ove farme dobije se deset puta manje badema nego na kalifornijskim plantažama sa intenzivnom proizvodnjom.

Weleda je, kao partner španske farme, spremna da za badem plati višu, za farmere pravednu cenu. Ako vam saznanje da krema koju koristite doprinosi čuvanju planete pruža zadovoljstvo, pročitajte više o poreklu badema u vašoj kremi, fluidu, ulju ili mleku za čišćenje.

Više volite Weledine kreme od nara?

Pročitajte na našem sajtu detaljnije o tome kako se za Weledu gaji nar u Toskani.

U Srbiji već nekoliko godina imamo konkurs „Weleda inspiracija” kojim ste pozvani da svoj odgovoran odnos prema prirodi pokažete fotografijama na svojim društvenim mrežama. Da li ste se već pridružili i tagovali na svom Instagram nalogu #WeledaInspiracija2019?

Weleda neguje vrednosti koje su danas aktuelnije nego što su bile pre 100 godina kada je ovaj brend pokrenuo svoju prirodnu kozmetiku i antropozofske lekove. Neka nas njihov pristup inspiriše.

Weleda. You Are Nature.

WeledaSrbija
#WeledaInspiracija2019
#BiramZeleno

Share