Šta će se desiti kada digitalna revolucija uđe u sudnice?

Da li ste znali da je na Balkanu poverenje u pravosudni sistem najniže u celoj Evropi? Nove tehnologije veoma brzo menjaju našu svakodnevicu, a uticaj naprednih tehnologija može da se iskoristi u cilju stvaranja lepšeg i pravednijeg sveta, a samim tim i vraćanja poverenja građana u pravosudni sistem. Trubē – nova je tehnologija koja će vam promeniti sliku koju imate o sebi, društvu, ali i povratiti veru u pravosudni sistem i bolju budućnost!

Odlazimo u 2045. godinu, u sud, gde ćete vi imati pravo na reč i gde će se baš vaš glas čuti. Dođite i budite svedoci radikalnoj promeni ideje o sporoj i (ne)dostižnoj pravdi, usporenom sudstvu i njegovim kafkijanskim procesima. Kreatori Trube koncepta, TheTruthTech™ veruju da postoji drugačiji put do istine, koji nas može izvući iz naše trenutne „epidemije nepravde”, bez napuštanja osnovnih prava i principa demokratije. TheTruthTech™ radi sa međunarodnim konzorcijumom interdisciplinarnih istraživača koji kombinuju umetnost, humanističke nauke i nauku kako bi stvorili nešto novo: Trube™ – novu inteligentnu tehnologiju koja iz korena menja pravosudne sisteme u celom svetu.

I dalje radeći pod velom tajne, ovaj projekat sprovodi „andergraund” testiranja u Beogradu i Sarajevu, ali i u Francuskoj, u Avinjonu, Dižonu i Parizu, i u Belgiji u Briselu i Luven la Nevu. Tokom predstavljanja projekta moći ćete i da testirate Trube ™ i sami vidite kako će jednog dana izgledati naši odnosi prema institucijama.

Organizatori događaja vas pozivaju da im se pridružite u subotu, 29. septembra 2018. godine od 19h u prostorijama CZKD-a kako biste zajedno istraživali i stvarali novu budućnost u kojoj će istina i pravda ponovo postati neprikosnovene. Ulaz na događaj je besplatan, a svoje mesto možete rezervisati.

Ukoliko ne budete mogli da prisustvujete događaju a želite da pratite ovaj performans, to možete učiniti putem ovog linka.

Share