Psihoart lab u Beogradu

Sa Milenom Ćuk i njenim psihološko kreativnim radionicama smo vas upoznali prošle godine, a intervju ukoliko ste ga tada propustili možete pročitati ovde. Lepa vest za sve zainteresovane je da će se ove art radionice u junu održavati u Beogradu u savremenoj školi za lepši život, školi The School of life. Psihoart lab su radionice koje se odvijaju u manjim grupama i gde će polaznici kroz pristup zasnovan na art i grupnoj terapiji imati priliku da rade na sebi.

Psihoart-lab-u-Beogradu-2

Kroz seriju vežbi koje se oslanjaju na imaginaciju, improvizaciju i igru, polaznici su podstaknuti da dođu u bolji kontakt sa sobom tj. sa svojim unutrašnjim doživljajima kao i da se, kroz zajedničko stvaranje, na dubljem nivou povežu sa ostalim članovima grupe.

Kombinuje se individualni rad sa radom u parovima i manjim grupama, a koriste se ekspresivne tehnike poput slikanja, crteža, kolaža, performansa, pisanja, plesa i muzike. Na svakoj radionici uz pomoć pitanja koja postavlja voditeljka, polaznici reflektuju unutrašnje doživljaje (misli, emocije, senzacije) na ono šta su stvorili i na proces rada. Na taj način povezuju rad sa onim šta on za njih predstavlja. Lične priče su ujedno moćno sredstvo stvaranja konekcije među ljudima kao i negovanja empatije. Voditeljka Laba kombinuje igru i kreativne vežbe sa znanjem iz psihologije i veštinama iz raznih terapijskih modaliteta.

Ciljevi Psiho Laba su:

– razvoj kreativnih potencijala kod polaznika

– bolji kontakt sa sobom i veće poverenje u sebe

– osvešćivanje aktuelnih psiholoških potreba, zastoja i potencijala

– buđenje pozitivnih aspekata selfa koji su u sleep modu

– veća razigranost i spontanost

– povezivanje sa drugim ljudima i interakcija

Da bi neko učestvovao na ovim radionicama nije potrebno da zna da crta ili da ima iskustva u bilo kom vidu artističkog izražavanja. Radionice su namenjene svima koji žele da rade na sebi – da na nekonvencionalan način istražuju i bolje upoznaju sebe, suočavaju se sa potisnutim sadržajima i blokadama, te otkrivaju i afirmišu uporišta unutar sebe tj. snagu koju već nose u sebi. Nakon ciklusa od 4 intenzivne radionice, organizovaćemo izložbu radova nastalih u Labu kao i prigodno druženje.

Psihoart-lab-u-Beogradu

Milena Ćuk je diplomirala na odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, završila takođe interdisciplinarne master studije iz demokratije i ljudskih prava, zajednički program Univerziteta u Sarajevu i Bolonji. Praktičarka je u oblasti mentalnog zdravlja i rada u zajednici. Ima više od deset godina iskustva u radu sa marginalizovanim grupama kao što su mladi, Romi, žene žrtve nasilja. Kontinuirano se edukuje i stiče iskustvo u domenu psihoterapije – ima više od 400 sati edukacije iz različitih terapijskih modaliteta, najviše iz Integrativne art psihoterapije. Sertifikovana je trenerica asertivnosti, izvela je više od 20 grupa kroz ovaj trening. Pokrenula je blog Lični razvoj kao i Facebook stranicu istog naziva kojima promoviše koncept ličnog rasta i razvoja kao i aktivnosti koje sama organizuje u tom domenu. Poslednjih godina naročito se interesuje za interdisciplinarne pristupe i inovativne metodologije u edukaciji, terapiji i istraživanju. Prolazi iskustveno kroz radionice koje su joj dostupne, poput Personal documentary, Butoh Laboratory, Ples 5 ritmova, Expressive arts therapy. PsihoArt Lab nastao je iz projekta Psihološko-kreativne radionice koji je pokrenula prošle godine, a koji integriše njeno celokupno dosadašnje znanje i praktično iskustvo.

U dogovoru sa voditeljkom radionica, Milenom Ćuk odlučili smo da čitaoce Plezira nagradimo popustom od 15% prilikom prijave za radionice. Uvek je pravo vreme za rad na sebi!

Radionice se održavaju petkom i subotom, tokom 2 vikenda. Početak kursa 5. jun

Voleli bismo da čujemo koji su autori najviše uticali na vas, inspirisali da radite na sebi i motivisali vas da rastete. Podelite sa nama i ostalim čitaocima u komentarima misli koje su za vas bile pokretač. Širimo pozitivnu energiju i delimo lepe misli!

Share