Onaj Karlo o bradama i predrasudama

Mnogima poznat po učešću u rijaliti šou Veliki Brat, a nedavno i po uzburkavanju javnosti svojim vlogovima, ovaj brutalno iskren i bez dlake na jeziku tattoo umetnik odgovorio nam je na nekoliko pitanja o bradi, tabuima, korporativnom svetu i Hogvorts srednjoj školi koju u šali kaže da je pohađao

Da li je brada bunt, trend, izraz tvog ličnog stila, nešto četvrto ili sve po malo?

Sve to zajedno. U mom slučaju trend je podržao moju ideju da na taj način prkosim oštrici. Iskreno brada mi je osedela i zanimljivo je sebe videti sa sedom bradom kao neki čika. Čekaj, ni to nije skroz iskreno, najiskrenije mrzi me da se brijem.

Da li su ti na Hogwarts-u tolerisali bradu ili su bili netolerantni po tom pitanju? 🙂

Dok sam išao na Hogwarts nisam puštao bradu.

Onaj-Karlo-o-bradama-i-predrasudama2

Ti si tattoo umetnik i tvoj posao ti dozvoljava da se vizuelno izražavaš na željeni način, bez nekih ograničenja. Da li bi mogao da zamisliš sebe u nekom potpuno drugačijem, recimo korporativnom svetu i šta bi ti u tom slučaju najviše nedostajalo iz „umetničke branše“?

Pokušao sam to, da radim u korporativnom svetu, na prvom razgovoru za posao sam odustao od te glupe ideje. Ne želim biti ničiji rob, ja sam slobodan ili što bi rekli neki slobodni umetnik. To je zapravo bunt.

Omiljeni bradati lik iz popularne kulture?

Zach Galifianakis mi je prvi pao na pamet.

Onaj-Karlo-o-bradama-i-predrasudama

Kao što smo i nedavno mogli da vidimo (osvrt na nedavni tekst Mirjane Bobić Mojsilović) , tetovaže i pirsinzi su i dalje neki vid tabua kod nas. Kako se, prema tvom mišljenju, gleda na bradu, da li je situacija nešto bolja ili ni ona nije pošteđena čudnih, poprekih pogleda, komentara i slično?

Ljudi su izgubljeni i zarobljeni u nekim svojim dimenzijama od četiri zida, opterećeni neznanjem i dalje se vode glupavim predrasuduma. Da barem poseduju životinjski instikt bilo bi im lakše u životu, a i nama. Navikao sam se više i ne primećujem poglede, a brada kome ona još smeta, gluposti, zamisli brada smeta na nekome.

Obrijao bi bradu da ti ponude…?

Da mi Mata ( sedam godina) kaže: „Obvij se gvebeš me, dobićeš poljubac.“

Da mi Maša (trideset i jedna godina) kaže: „Aj obrij se da se malo smejem, poljubiću te.“

I za kraj, šta ti najteže pada u održavanju brade i postoji li neki određeni način na koji je neguješ, nekim posebnim proizvodima ili puštaš da priroda učini svoje?

Trimujem je mašinicom za šišanje, formu iz dva poteza brijačem sredim. Sve zajedno jedan minut posla.

Share