Mistična kolekcija Etne Maar nadahnuta Sumrak sagom

Iako smo kalendarski tek ukoračili u jesen, hladniji dani pred nama pokazuju nam da je ljeto uistinu ostalo daleko za nama. Ono što mnogima slijedi je istraživanje sadržaja svog ormara i razmišljanje kako se toplo odjenuti a da se smisao za modu nepovratno ne izgubi negdje ispod brojnih slojeva odjeće.

Rješenje za poklonike romantičnog, mističnog stila donosi brend Etna Maar svojom novom kolekcijom pomalo neobičnog naziva Sureal reality/Nadrealna realnost. Kako je objasnila dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik, ova kolekcija za hladne dane inspirirana je popularnom vampirskim serijalom Sumrak, a pomalo mračno i mistično joj je i raspoloženje:

„Kolekcija sadrži jakne, kapute, haljine asimetričnog kroja i tunike te vunena pletiva u sivoj, crnoj i bijeloj boji s tragovima crvene. Njen je naziv pomalo nejasan, donosi viziju između sna i jave, realnosti i nadrealnosti, čime sam željela prenijeti neka svoja razmišljanja tijekom izrade kolekcije. Materijalizirati ideju, pretvoriti je u nešto realno, dopadljivo i u konačnici nosivo dugačak je put, no nema veće nagrade no kada rezultati budu onakvi kakve sam ih zamislila. Upravo je to slučaj i s ovom kolekcijom” – poručila je dizajnerica.

U idiličnoj atmosferi netaknute prirode Hrvatskog Zagorja snimana je i kampanja za novu kolekciju, koja se na policama trgovina moći pronaći u Ilica 82. Stoga, ne sumnjamo da će poklonici romantike pronaći nešto za sebe i uvrstiti Nadrealnu realnost u svoj svakodnevni modni odabir.

Foto: Senja Vild
Modeli: Mia/Dea Maretić, Talia model
Make up: Kristina Atletić
Lokacija: Zaboky selo

Share