Beogradski mesec fotografije: pogledajte koje izložbe vas očekuju ove nedelje

U petak, 7. aprila u galeriji Funnel Contemporary Art (Dunavska 21) u 19h u okviru Beogradskog meseca fotografije otvaraju se dve izložbe:

“Putovanje u središte zemlje” Kristine Fontasare

Beogradski mesec fotografije Kristina Fontasare / Putovanje u centar zemlje

Ovo je fotografska metafora kroz podzemne i mitološke svetove, pećine, planine, reke i drevne šume Baskije u potrazi za Mari, vrhovnim božanstvom baskijske mitologije. Inspirisane knjigom Žil Verna “Put u središte zemlje” umetnica i njena ćerka tokom izolacije za vreme pandemije Covid 19 otisnule su se na imaginarno putovanje kako bi preko mistične prošlosti simbolično očistile budućnost.

“Personalne perspektive” je zajednička izložba Elize Lupu (Rumunija) i Irene Fabri (Srbija)

Beogradski mesec fotografije Eliza Lupu i Irena Fabri / Personalne perspektive

Ovo je intimna priča odnosa ka sebi i okoline koja nas okružuje. Dok Eliza Lupu na osoben način gradi figurative kompozicije u enterijeru umetničkog studija gotovo glorifikujući ljudsko telo, Rena Fabri svojom serijom fotografija prati dve seste, njihovu bliskost i pitanje prirode njihovog susreta.

Eliza Lupu
Irena Fabri

Izložbe traju od 7. do 27. aprila 2023.

Sledeći dan, u subotu 8. aprila u Radisson Collection Hotel-u (Bulevar vojvode Mišića), u 19h otvara se izložba “Alternativna sopstva” Felisie Simion.

Alternativna sopstva Felisie Simion

Izložba je fotografski zapis kroz sopstveno postojanje. Poznaja da ono što nas ne ubije ne čini nas jačim već nas čini ranjivim i i krhkim. Podsećanje da napredujemo u potrazi za sopstvenim alternativnim sopstvima.

Nove izložbe na Beogradskom mesecu fotografije
Felisia Simion / Homage to Brancusi

Izložba traje od 8. aprila do 14. maja 2023.

Share