Izložba Goranke Matić otvara Kontakt muzičku konferenciju

Izložbom fotografija Goranke Matić „VLADA”, posvećenoj Vladi Divljanu, zvanično će biti otvorena druga regionalna Kontakt muzička konferencija

Radovi su nastajali u različitim fazama: od perioda prvog albuma grupe Idoli „Odbrana i poslednji dani”, kao i koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, zatim nastupa u Domu omladine Beograda i Hali Pinki. Izložba prati Vladinu karijeru zaključno sa nastupima Old Stars Benda. Takođe, biće izloženi i portreti koje je autorka napravila tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Izložba je posvećena šezdesetoj godišnjici rođenja Vlade Divljana i biće otvorena u Marsh Open Space-u, u Cetinjskoj 15, u sredu, 21. marta, u 19h. Svi zainteresovani moći će da je posete u naredna tri meseca.

Goranka Matić je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Članica foto sekcije ULUPUDS-a. Od 1980. godine profesionalno se bavi fotografijom. Objavljivala je fotografije u Džuboksu, Startu, Svjetu, Politici, Liberation-u, Delu i brojnim drugim časopisima. Od 1990. do 2006. urednica fotografije u nedeljniku VREME. Od  2006. do 2010. urednica fotografije u dnevnom listu POLITIKA. Od 2007. do 2015, urednica fotografije u RTS-u. Radila je brojne omote ploča za Idole, Bajagu, Balaševića i brojne druge izvođače. Od 1986. izlaže u zemlji i inostranstvu.

Share