Floriterapija i blagosloveno stanje i pokloni za čitaoce

Cvetne esencije svoju široku upotrebu nalaze upravo u temi o kojoj ćemo danas govoriti, a to je trudnoća.

U određenom periodu života, većina žena počne da razmišlja o potomstvu. Stvaranje novog života je blagoslov, ali i nešto što se očekuje kao nastavak porodične loze, kao želja da se ostvari arhetipska uloga majke.

floriterapija-trudnoca-1

Želja za potomstvom je prirodna. Kod nekih žena taj proces od samog začetka ide jednostavno i bez velikih briga i strahova. Postoje opet slučajevi kada žena silno želi potomstvo, ali joj to ne polazi za rukom. Blokada u glavi, dileme u vezi sa pravim trenutkom za proširivanjem porodice, strah od budućnosti, strah od odgovornosti, briga da li će biti na nivou zadatka koji se od nje očekuje, rastrzanost između savremenog načina života u kom se od žene očekuje da bude i uspešna na poslu i kod kuće i da bude savršena majka, nesigurni poslovi, male plate, samo su neki od problema koje treba otkloniti da bi žena opušteno ostala u drugom stanju. Sve češći uzroci za neostajanje u drugom stanju su i strah od gubitka slobode, komoditeta, bojazan da će se izgubiti kontrola nad sopstvenim životom. I upravo ta dvojnost – želja da se ima potomstvo i gore navedene emocije i premišljanja često dovode do problema sa začećem.

Vezivanje majke za dete (često i nesvesno) počinje još pre začeća, ojačava tokom trudnoće i dobija svoj puni kvalitet po rođenju. Često žena nema jasnu vezu sa detetom i zbog toga se oseća zbunjenom i uplašenom te su cvetne esencije jako dobre da tu vezu učvrste.  One pomažu budućoj majci i da se pripremi za ulogu roditelja.

floriterapija-trudnoca

Uloga cvetnih esencija:

Asocijacija na cvetne esencije jeste nežnost i blagost. Možemo reći da su poput majčine ruke koja nas neguje i usmerava u najboljem  pravcu za nas. One nam pomažu da oslobodimo i ojačamo svoju žensku stranu, da se oslobodimo strahova, da prevaziđemo anksioznost vezanu za budućnost, da se povežemo sa svojim bićem, budemo mi ovde i sada, spremni da stvorimo, iznesemo i na svet donesemo novi život.
Takođe, cvetne esencije nežno prate ženu od trenutka začeća. One pomažu da se plod učvrsti – tj. da se stvori veza majka – dete, jačaju samopouzdanje, otkrivaju svu lepotu novog stanja u kom se žena nalazi, pomažu da se oseća lepo i sigurno, da se dopada sebi samoj i da uživa u ulozi u kojoj se našla. Pomažu i kod mučnina koje su čest pratilac u trudnoći, pomažu da se otkloni glavobolja i tenzije – što je izuzetno bitno u ovoj fazi kada nije dozvoljeno piti lekove. Izuzetno su značajne i kod nesanice i umora koji se može javiti u određenom periodu, one podižu energiju, vraćaju dobro i vedro raspoloženje. Cvetne esencije su idealne za smirenje i zaštitu od stresa što je izuzetno bitno jer je ženi u ovoj fazi strogo zabranjeno da pije lekove za smirenje.

I, na kraju, kada dođe vreme za porođaj, kapi su tu da opuste, pripreme i otprate ženu do sale za porođaj. Svaka faza ovog blagoslovenog stanja je pokrivena cvetnim esencijama.

Naravno, korisne su i nakon porođaja, da ojačaju, osnaže, vrate iz postporođajne depresije, ali to je već tema za neki drugi put.

Esencije za blagosloveno stanje:

Pomegranate, Rescue Remedy, Forget me not, Impatience, Anđelika, Borage, California Wild Rose, Kamilica, Cherry Plum, Dandelion, Star Tulip, Yellow Star Tulip, Cerato, Mariposa Lily, Olive, Oak, Elm, White Chesnut  

Kako biste raspoloženi i zadovoljni započeli ovu jesen, Lekovite cvetne esencije i Plezir magazin svojim vernim čitaocima poklanjaju dva besplatna termina konsultacija za razgovor sa vašim floriterapeutom koji će u skladu sa vašim potrebama napraviti odgovarajuću mešavinu. Sve što je potrebno da uradite je da lajkujete obe stranice i ostavite komentar sa vašim predlogom teme koja bi bila interesantna za floriterapiju u nekom od narednih brojeva Plezira. Cvetne esencije imaju veoma široko polje delovanja, pa budite kreativni. Srećno svima!

Igramo se narednih 5 dana.

floriterapija-trud

Share