Miks medija portreti Endru Salgada

Kanadski umetnik sa prebivalištem u Londonu, Endru Salgado, nedavno je predstavio svoje najnovije radove, ogromne portrete nastale tehnikom miks medija. Umetnik koji u svom radu kombinuje različite slikarske tehnike uključujući pastele, ulje, sprej, uz kombinovanje ne tipično slikarskih elemenata kao što je uključivanje tkanine i drugih elemenata radi postizanja interesantne teksture, ne prestaje da intrigira javnost svojim originalnim idejama.

Miks-medija-portreti-Endru-Salgada

Salgado istražuje koncepte koji se odnose na uništenje i rekonstrukciju identiteta, postupke koje smatra novnim promišljanjem konvencija figurativnog slikarstva kroz težnju prema apstrakciji.

AndrewSalgado2017_12

On dovodi u pitanje prirodu identiteta, pa čak i sam čin slikanja kao nešto monstruozno, alegorijsko ili simbolično. Njegovi nedavni radovi uključuju kolaž, mešovite medije, pa čak i rukom obojenu i ručno zašivanu tkaninu i platno.

Miks-medija-portreti-Endru-Salgada4

Miks-medija-portreti-Endru-Salgada2

Miks-medija-portreti-Endru-Salgada5

Miks-medija-portreti-Endru-Salgada6

Ukoliko su vam se dopali radovi ne propustite priliku da ih pogledate i uživo. Od 29 jula u Zagrebu u Lauba House možete posetiti Salgadovu izožbu A Room With a View of the Ocean koja će biti otvorena do 20. avgusta.

Miks-medija-portreti-Endru-Salgada7

Salgadov rad možete pratiti i putem društvene mreže Facebook i Instagram.

Share