Otvara se drugi deo izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a

Tradicionalna izložba stvaralaštva u organizaciji DIZAJN sekcije ULUPUDS-a, svake godine se održava u dva termina u galeriji SKC-a. Prvi deo izložbe organizovan je od 24. novembra, dok se večeras, 19. januara s početkom u 19 časova otvara drugi deo ove značajne manifestacije dizajna.

Na svakoj izložbi, bira se i proglašava najbolji rad po mišljenju publike. Nagradu publike na otvaranju prvog dela izložbe održane 24. novembra, dobila je Dina Radoman za rad „Nordijska šuma“ koju čini kolekcija od 12 knjiga.

NORDIJSKA ŠUMA 12 novih knjiga biblioteke NORD autorka Dina Radoman

Na večerašnjem otvaranju, biće dodeljena nagrada stručnog žirija za najbolji rad na celoj izložbi.

Grafički dizajn postao je nezamenljivo sredstvo svakodnevne komunikacije, bilo da ste pojedinac ili kompanija koja gradi svoj prepoznatljiv stil i pravi od svog imena brend. Dizajn utiče na sve sfere našeg života i stvara impresivna dela sadašnjice. „Pravo je zadovoljstvo što  i ove godine mogu da najavim jednu od najznačajnijih smotri dizajna, tradicionalnu izložbu aktuelnog stvaralaštva, u organizaciji Dizajn sekcije ULUPUDS-a, koja okuplja preko 50 talentovanih autora koji će se predstaviti sa 79 pažljivo odabranih radova“, izjavila je Tijana Stojiljković, istoričar umetnosti i autor uvodnog teksta u katalogu izložbe.

Jelena Gagić Color Wheel haljina
Lucija Tomčić

Osmišljavanje proizvoda naspram potreba korisnika, originalnost i kredibilitet koji se oseća u svim izloženim radovima, kao i činjenica da će se pred publikom naći dosta realizovanih dizajnerskih dela: knjige, publikacije, ambalaže, razni promotivni materijali, karakteristike su ovogodišnje izložbe. Radovi grafičkih dizajnera biće očekivano najbrojniji, a na izložbi će biti predstavljeni i radovi vizuelnih, elektronskih medija i produkt dizajn. Dizajnerski jezik komunikacija je univerzalan, pa tako iz njihovih ideja pretočenih u određenu dizajnersku inovativnost, možemo da pratimo ciklus naše dizajnerske scene, ali ujedno i da povlačimo paralele sa svetskim.

Na ovogodišnjoj izložbi učestvuju i članovi drugih sekcija ULUPUDS-a sa radovima iz oblasti bliskih dizajnu poput arhitekture, modnog i dizajna tekstila. 

Izložbu možete pogledati do 2. februara u galeriji SKC-a.

Share