WELEDA SLAVI 100 GODINA

Ako je neki brend pre 100 godina postavio svoje ključne vrednosti a drži ih se i danas, vrednosti koje su odolevale izazovima pomodnosti i komercijalnih aktuelnosti, vrednosti koje danas postaju aktuelnije nego ikada i koje možemo usvojiti kao inspiraciju… Mora biti da su te vrednosti bile prave, važne za sve nas. Vrednosti kojih su pioniri povezivanja ljudi sa prirodom bili svesni i ugradili ih u brend Weleda 2021. godine.

Te dvadesete godine prošlog veka bile su vreme optimizma i pobudile mnoge nade: veliki rat, onaj svetski, i španska groznica odmah nakon njega, dve strašne pošasti upravo su postale – prošlost. U takvom okruženju grupa posvećenika, entuzijasta i naučnika pokrenula projekat u koji je duboko verovala. Rudolf Štajner, Ita Vegman i Oskar Šmidel, filozof, doktorka i hemičar, našli su se na istom poslu, da razviju prve farmaceutske, a potom i kozmetičke formulacije bazirane na čistim prirodnim sastojcima i uverenju da su životni procesi u ljudskom telu i u prirodi u neraskidivoj međusobnoj vezi. Ova filozofija nazvana je antropozofijom, a njena primena u gajenju biljaka dovela je do biodinamičkih farmi, koje po svom kompleksnom pristupu prirodnim procesima iznad organskih.

Kada je neki brend razvio svoje prve proizvode pre više od 90 godina, a mi ih i danas volimo poput mora biti da je od početka znao tajne dobre prirodne nege. I danas kultna, Weleda Skin Food krema kreirana je 1926. godine, a još pre nje pasta za zube od ratanije (1923.) i Sok od breze (1924.)Weleda preparati stari skoro 100 godina, savremeni su i danas. Weleda briga o diverzitetu prirode, fer trgovini i socijalnoj odgovornosti, inspirativna je i danas.

DOBRODOŠLI U WELEDA VRT: UĐITE, OTVORENO JE

Povodom svog jubileja, Weleda nam je otvorila vrata svog prirodnog raja. Sada, kada nam je priroda potrebnija nego ikada, pođite u virtuelnu posetu Weleda vrtu, jednom od najvećih biodinamičkom vrtu lekovitog bilja u Evropi. Pogledajte gde nastaje vaša krema i – uživajte.

Dozvolite da nas Weleda nauči kako da od planete stvorimo bolje i zdravije mesto za život. Neka reči osnivača, dr Ite Vegman budu podsetnik:

– Priroda se menja i postavlja nam pitanje: Da li i mi želimo da promenimo svoj način razmišljanja?

Share