„Uvod u Zeleno pozorište“ online događaj u realizaciji Green Art Incubator-a

U sredu 27. aprila Green Art Incubator realizuje događaj „Uvod u zeleno pozorište“, orjentisan ka produkcionim procesima u pozorištu. Obuka je namenjena upravnicima, producentima, i drugim predstavnicima i zaposlenima pozorišnih ustanova koji učestvuju u različitim segmentima rada ovih kuća, kao i studentima – budućim profesionalcima u polju.

Green Art Incubator je inicijativa eksperata i profesionalaca u interdisciplinarnom polju, koja u centar promišljanja smešta uspostavljanje odnosa umetnosti prema aktuelnoj klimatskoj krizi, sa ciljem podrške i osnaživanja savremenih sistema domaće umetničke produkcije u pravcu zelene transformacije.

Događaj „Uvod u zeleno pozorište“ će se realiozovati u online formatu, putem Zoom platforme, u trajanju od 10 do 12:30 časova, a prijavni formular, sa agendom, dostupan je na sledećem linku.

Keynote govornica na događaju biće Iphigenia Taxopoulou, osnivačica i generalna sekretarka Evropske pozorišne mreže mitos21 i saradnica Julie’s Bicycle, pionirske organizacije sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja se bavi povezivanjem ekološke održivosti i kreativnog sektora. Kao dramaturškinja, umetnička savetnica i konsultantkinja za održivost Ifigenija je sarađivala sa brojnim pozorištima, festivalima i kulturnim institucijama širom Evrope, a trenutno piše knjigu „Održivo pozorište: teorija, kontekst, praksa“.

Projekat je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, a partneri inicijative su Fakultet dramskih umetnosti, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, SCEN- Studije scenskog dizajna Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, Smart kolektiv i SEECult platforma.

Share