Utisci bez pardona

Izložba “Utisci“, akademskog slikara Momčila Mome Bjekovića biće otvorena 30. marta 2016. godine u 19 časova u multimedijalnoj sali Ustanove Kulture Palilula (Mitropolita Petra 8).

Utisci-bez-pardona

Narativ ovih slika se utapa u igri boja i oblika, u igri znakova i simbola, u njihovim dvosmislenostima. Primetan je apstraktni karakter slika koje ipak ni po čemu nisu apstraktne. Apstraktna igra, igra boja i oblika, linija i tački, krugova i kocki, uvodi narativ u neku drugu dimenziju. Ovo su slike sa dva lica, jednim realnim i jednim apstraktnim.

Utisci-bez-pardona2

O slikama kojima će se na predstojećoj izložbi predstaviti, Moma Bjeković kaže: “Moje slike su slobodne interpretacije sveta (svega), a ne puki mimetički prikaz stvari po sebi. U tim interpretacijama ja na svoj način proživljavam i beležim lepotu i ružnoću, sreću i tugu, ponekad se poigravam sa raznim ideoloskim koncepcijama nudeći svoje mini koncepcije. To su moji utisci na platnu o svetu u kom živim i radim.

Utisci-bez-pardona3

Moma Bjeković je 2005. godine završio Akademiju umetnosti u Banja Luci. Član je ULUS-a od 2011. god. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

Utisci-bez-pardona4

Na izložbi “Utisci” će biti predtavljeno oko 35 radova Mome Bjekovića nastalih u prethodne tri godine i biće otvorena za posetioce od 30. marta do 14. aprila 2016. godine.

Utisci-bez-pardona5

Share