Upoznajte prvu pčelicu influenserku – pčeluenserku

Upoznajte B, prvog insekta influensera. Zauzeta pčela je insekt koji na svom profilu objavljuje fotografije sa putovanja i drugih zanimljivih društvenih aktivnosti. I iako joj popularnosti ne manjka, ova vredna pčelica nije tu samo zbog lajkova.

Iza njenog profila stoji Fondation de France, a stvorili su je u cilju prikupljanja sredstava za spas pčela.

„Želim da udovoljim robnim markama širom sveta kako bi prikupili novac za očuvanje pčela, od kojih mnoge nestaju svake godine,“ kaže B. „Trebam vas: što više sledbenika imam na Instagramu, to će biti više zainteresovanih brendova i više novca. Poljoprivreda je jedan od glavnih uzroka nestanka pčela (tačnije pesticidi koji se koriste), a u Evropi svake godine umre u proseku 24% pčela. Kao oprašivači, pčele igraju vitalnu ulogu u našem globalnom sistemu hrane. U stvari, njima bismo morali da zahvalimo na jednom od svaka tri zalogaja hrane koju pojedemo. Bez pčela hrana bi bila oskudna i mnogi eko sistemi bi počeli da izumiru.” B. objašnjava, i dodaje „Zaštita pčela znači zaštitu planete, ali i čovečanstva.“

Fondation de France se nada će njeno prisustvo na Instagramu ohrabriti brendove za saradnju s insektima radi promocije njihovih proizvoda. Naknade koje kompanija plaća idu direktno u BEE FOND organizacije, koji će se koristiti za finansiranje edukacije poljoprivrednika kako da svoje delovanje učine više eco-friendly, zatim za obnovu pčelinjih staništa i generalno edukaciju ljudi o uticaju pesticida na oprašivače.

Zapratite B. na Instagramu!

Share