U Njujorku je otvorena izložba umetnice Emilije Gašić

Izložba fotografija „Između” umetnice Emilije Gašić otvorena je u galeriji „Culture Lab LIC” u Njujorku, 1. maja. Nakon ovogodišnje postavke u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, a potom i u Londonu, njujorška publika će do 30. maja imati priliku da doživi način na koji Emilija Gašić posmatra okolinu kroz svoj objektiv – svet skriven između fantazije i stvarnosti, senke i svetlosti, sela i grada.

Jako sam srećna što je izložba izazvala toliko interesovanje. Održan je i koncert na otvorenom, ispred galerije, što je doprinelo tome da veče bude magično, ali me je i vratilo u ono vreme pre pandemije. Kako su fotografije nastale u momentima kretanja između raznih stanica, gradova, zemalja, drago mi je da tako simbolično i sama izložba putuje – objašnjava nam Emilija.

Publika je željna kvalitetnih kulturnih događaja pa je veliki broj posetilaca bio na otvaranju izložbe Emilije Gašić. Između ostalih, prisustvovali su glumica Katarina Radivojević, slikar Lendon Klej, filmski producent Tomas Mengen, scenarista i reditelj Kiran Magin, scenografkinja Julanda Ju Rong Šije, scenarista i reditelj Tim Dilejni, producent Pol Pisaro koji je praunuk poznatog francuskog impresioniste Kamija Pisaroa.

Emilija Gašić je višestruko nagrađivana umetnica koja poslednjih pet godina živi i radi u Njujorku kao rediteljka, direktorka fotografije i fotografkinja. Trenutno razvija i svoj dugometražni film „78 dana” koji je nastao tokom radionice College Cinema u sklopu Venecijanskog bijenala.

Share