SVE BREZE WELEDE

Sađenjem pet stabala mladih breza, Weleda je ove godine u Beogradu simbolično završila svoj tradicionalni #WeledaInspiracija konkurs, koji je, ove godine, bio posvećen ekološkim temama.

Breze su višestruka inspiracija za Weledu.

Biljka koju brend vezuje za proleće i početak novih procesa, u kozmetici je zastupljena linijom za pročišćavanje organizma, u kom su sok i piling od breze i popularno Ulje od breze protiv celulita.

Na samom ulazu u Weledin biodinamički vrt, najveći ove vrste u Evropi, dočekaće vas šuma breza. Stabla se spuštaju niz blagu padinu, počev od najviših i najstarijih, koji svojim granama štite mlađe brezice sobom. Ovo nije slučajnost: šuma je nastala sađenjem po jedne breze za svako dete koje se rodi nekom od zaposlenih u Weledi. Ovo je samo jedan od brojnih načina – verovatno najnežniji – kojim brend pokazuje svoj odnos prema svakome ko radi za Weledu, u bilo kom delu proizvodnog procesa. To nisu samo zaposleni, to su partneri.

Inspirativna u svom odnosu prema prirodi, Weleda, tako, može da nam bude inspiracija i u drugim segmentima života. A sađenje stabala breze u Beogradu, višestruko simbolično. Jer završetkom konkursa Weleda Inspiracija, koji je ove godine nosio slogan #BiramZeleno, Weleda je u Srbiji započela novembar još jednom svojom, sada već tradicionalnom akcijom nazvanom „Detembar”. Novembar je za Weledu, već treću godinu zaredom, posvećen deci.

Razlog su dva praznika dece u novembru:  dva međunarodna dana posvećena deci u ovom mesecu: 20. novembar je Međunarodni dan deteta ustanovljen 1954. odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a 17. novembar dan prevremeno rođenih beba uvršten u kalendar Svetske zdravstvene organizacije 2011. Weleda svoj #detembar u Srbiji obeležava nizom poklona i popusta na svoju liniju organske nege za bebe i decu od nevena, ali bismo izdvojili ponovnu saradnju sa beogradskim Svratištem. Weleda će i ove godine deo novca od prodaje najpopularnijih proizvoda za bebe i decu tokom novembra donirati ovoj instituciji za dnevni boravak „dece  ulice”.  Po pet dinara za decu Svratišta doniraće svako ko kupi neki od ovih Weleda proizvoda: Krema za lice/telo od nevena, Pelenska krema, Krema za lice od nevena, Sapun za bebe, Zaštitni balzam za lice i Šampon-tuš gel (2u1). Ovi proizvodi će na prodajnim mestima biti označeni nalepnicama. Ako sami želite da donirate Svratištu, (osim kupovine Weleda proizvoda od nevena), uvek je dobrodošla topla obuća i odeća za decu, sredstva za higijenu, školski pribor, slatkiši… Da biste predali svoj paket ne morate ići do Svratišta, možete to učiniti i u Kafe baru „16″ u Cetinjskoj 15a u Beogradu.

Weleda #detembar je podsetnik da potražimo u sebi dodatnu nežnost, strpljenje, ljubav, pažnju, razumevanje, kreativnost…  prema deci, i ne samo svojoj.

@WeledaSrbija #WeledaDeci #Detembar

Share