SKIN FOOD – VOLIM ZELENO

„Hrana za kožu” je ime kojim se čuvena Weledina krema ponosi već skoro 100 godina. Kada popularnost jedne kreme ne prestaje decenijama, hajde da još bolje upoznamo nju i njenu „porodicu”, zelenu Skin Food liniju.

Kreirana 1926. godine, nakon što je u nepromenjenom sastavu proslavila 90. rođendan, stekla poverenje i popularnost koje ne posustaju ni sa generacijom nestalnih „milenijalaca”, Skin Food krema dobila je potomstvo. Zelena porodica se proširila i onaj ko voli kozmetičke putere, sada ima kremastu, mirisnu verziju „hrane za telo”, onaj kome je originalna Skin Food krema bila premasna za lice ili za tople dane sada ima „light” varijantu, a tu je i balzam koji hrani kožu usna, idealan za zimu.

KOJA JE TAJNA DUGOVEČNOSTI SKIN FOOD KREME?
ŠTA JE PRENELA U NASLEĐE SKIN FOOD PORODICI?

Skin Food krema je sveprisutna: ona stoji uz uzglavlje našeg kreveta za večernju negu lica i tela;  Viktorija Bekam već godinama menja stil i tašne – ali je u svakoj od njih i dalje Skin Food krema.

Tradicionalna upotreba biljnih ulja, voskova i ekstrakata, uz dodatak lanolina i pčelinjeg voska našla je pravi balans u Skin Food kremi, a sada i u ostatku linije. Samo visokokvalitetni materijali se nalaze u njenom sastavu, poput ulja suncokreta i badema organskog porekla, a srce formule čine ekstrakti kamilice, ruzmarina i nevena u bademovom ulju, i vodeni ekstrakt ljubičice, poznate po umirujućem svojstvu i povoljnom dejstvu na kožu sklonu ekcemu, ubrane na čistim staništima severnog Islanda.

Lanolin ima važnu ulogu i dobijen je iz dlake ovce. Prečišćen lanolin je jedinstven po zaštitnoj ulozi (bez iritacije): on deluje kao lipid (masna supstanca), ali i po svojstvu da upije mnogo vode (dvostruko više od svoje težine), tako retkom za lipofilne supstance. Nema ga samo u Skin Food puteru, što ga čini pogodnim proizvodom za vegane.

LAKŠA VERZIJA? PUTER ZA TELO?
MOŽE…

Light verzija Skin Food kreme kreirana je za sve one koji žele lakše teksture ili da svoje omiljene Skin Food kreme ne moraju da se odreknu ni kada su topli letnji dani.

Dok je originalna Skin Food emulzija vode u ulju, Skin Food Light je emulzija ulja u vodi. Sastojci su kombinovani tako da „laka” verzija što je moguće više liči na originalnu, uz smanjen udeo određenih lipidnih supstanci, naročito pčelinjeg voska i lanolina. Zato su dodati kakao i ši puter da podrže regeneraciju i zaštitu kože.

Kompatibilnost sa kožom je, kao važna karakteristika Skin Food kreme, sačuvana.

Skin Food puter za telo je, čim se pojavio na tržištu, krenuo stazama popularnosti Skin Food kreme. Očarava lakoćom, vazdušastom teksturom i brzom apsorpcijom – kvalitetima dobijenim kombinacijom kakao i ši putera u kombinaciji sa suncokretovim uljem.

Namenjen kao intenzivna nega za suvu i veoma  suvu kožu, on brzo umiruje neprijatna zatezanja i peckanja i obavija kožu u svilenkast, hranljiv zaštitni plašt.

 

Njegov miris je posebno dizajniran da pruži osećaj topline, pa uz mirise narandže i lavande, u njemu preovladava slatki vanilast miris smole po imenu benzoin. Odsustvo lanolina i pčelinjeg voska čini ga pogodnim i za vegane.

 

Od 1926, Skin Food je više puta menjala pakovanja, ali ne i sastav. Nekada je imala nacrtanog leptirića.

Mi je znamo u zelenoj aluminijumskoj tubi, u pakovanjima od 75 ili 30 ml. Iz aluminijuma, Skin Food se preselila  u plastičnu reciklabilnu ambalažu,  za koju su Weledini stručnjaci utvrdili da je manje štetna po okolinu, da je „održivije” rešenje, ma kako to neobično nama zvučalo. Weleda ima ceo tim posvećen traganju za što održivijim načinima pakovanja.

Weleda će redukovati upotrebu aluminijuma u pakovanjima, uprkos njegovim dobrim zaštitnim svojstvima za sastojke prirodne kozmetike zbog veoma štetnog uticaja koji vađenje rude boksita (iz koje se dobija aluminijum) ima po životnu okolinu. U proizvodnji nove tube trošiće se manje energije, i emitovati manje štetnih gasova. Konačno, nova tuba će biti lakša, i u torbi i za rukovanje, jer će imati poklopac koji možete da otvorite jednom rukom.

WELEDA je jedini proizvođač u Evropi kome je dozvoljeno da nosi pečat UEBT (The Union for Ethical BioTrade) – nevladine organizacije koja promoviše fer trgovinu ili koncept „resursi sa respektom” za sastojke koji se dobijaju tako što se čuvanjem biodiverziteta podstiče lokalni razvoj i promoviše održiv razvoj proizvodnje.

Share