Revija našeg dizajnera na Nedelji visoke mode u Parizu

Domaći dizajner Zvonko Marković jedan je od malobrojnih dizajnera sa ovih prostora koji se može pohvaliti održanom revijom na Nedelji visoke mode u Parizu. Zvonkova revija je održana u velelepnom zdanju palate Brongniart, a odmah posle Markovića, predstavio se i francuski dizajner Eymeric Francois.

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu7

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu6

Kolekcija pod nazivom „Ponoćna leptirica“ (Midnight Butterfly) kruna je dosadašnjeg Zvonkovog rada. Izrađena je od luksuznih materijala:  čipke, svile,  jagnjeće kože, kože pitona i anakonde, tila, svilenog žoržeta, muslina. Kolekcija je u crnoj, zlatnoj i lešnik boji, a svaki komad odlikuje preciznost u izradi i mnogo ručnog rada.

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu5

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu3

Ideja o Zvonkovoj reviji u Parizu potekla je od Svetlane Horvat, predsednice Serbia Fashion Week-a i Donalda Potarda (dugogodišnji direktor u kući Jean Paul Gaultier), predsednika žirija Serbia Fashion Week-a koji je dva puta dodelio Markoviću nagradu za najboljeg dizajnera. Francuski modni dizajner Eymeric Francois, modni novinar Marcellous Jones i legendarni modni pres ataše Beatrice Manson, takođe su verovali u Markovića i svi zajedno omogućili da se desi najvažniji dan u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Zahvaljujući ljudima koji su u njega beskrajno verovali, Marković je dobio priliku da svoj raskošni talenat prikaže celom svetu.

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu2

“Zahvaljujem od srca Federaciji visoke mode Francuske koja mi je pružila šansu da se predstavim u okviru ovako važne manifestacije. Presrećan sam jer za svojih 18 godina karijere nisam dobio ovoliko pohvala koliko sam ovde dobio za jedan dan” – izjavio je je Marković posle revije.

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu8

Revija-srpskog-dizajnera-na-Nedelji-visoke-mode-u-Parizu9

Share