Pridružite se akciji čišćenja i ozelenjavanja prostora ispod Brankovog mosta

Ove subote u Beogradu se organizuje jedna lepa ekološki orijentisana društvena akcija na koju vas redakcija Plezir poziva. U nastavku vam prenosimo poziv udruženja Krokodil koje nam je isti uputilo.

U subotu 23. marta u podne volonteri i građani okupljeni oko Udruženja KROKODIL i Trash Hero Belgrade udruženim snagama učestvovaće u akciji čišćenja i ozelenjavanja jedne od najzapuštenijih površina u samom centru grada: donjeg dela Fruškogorske ulice, Malih stepenica, Savske padine i prostora ispod Brankovog mosta.

Reč je o veoma interesantnom, ali strahovito zapuštenom prostoru koji dežurne službe uopšte ne održavaju, a prema kome se građani odnose sa izrazitim nemarom. Zbog toga će nakon ove koordinisane akcije sređivanja KROKODILov Centar I Jazz bašta, koji se nalaze upravo na ovoj lokaciji, na sebe preuzeti obavezu redovnog održavanja ovog potencijalno prelepog kutka u našoj prestonici. Nakon akcije čišćenja od 19 sati u KROKODILovom Centaru uslediće predstavljanje organizacije Trash Hero kao i razgovor na temu kako građani mogu da se uključe u njihov rad.

Ovom akcijom želimo da apelujemo na nadležne službe i institucije da obrate pažnju na higijenske uslove, ali I bezbednosne u samom centru grada na lokaciji kojom prolaze hiljade ljudi dnevno a koja je u potpunosti zapuštena.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže i pomognu nam da očistimo i ulepšamo ovaj deo grada.

Share