Potrošnja vode koju ne vidimo

Da li ste znali da je za proizvodnju samo jednog sočnog paradajza potrebno utrošiti čak 13 litara vode? Voda je ne samo neizostavni deo naših tela i planete Zemlje već i jedan od najvažnihih činilaca u APOSOLUTNO SVAKOM proizvodnom procesu.

Ove srede mi smo se fokusirali na proizvodnju hrane i količinu vode koja je potrebna kako bi se neka namirnica proizvela. U infografiku koji smo pripremili za vas želeli smo da vam skrenemo pažnju na količinu vode koja se potroši iz sata u sata a da toga nismo ni svesni.

Količina vode koja će nam biti potrebna u proivodnji svakodnevnih životnih namirnica varira od zemlje do zemlje, odnosno uslovljena je klimatskim faktorima i poljoprivrednom praksom.

Sreda je treći po redu dan u okviru našeg mini eko izazova kojime svakim danom tretiramo po jedan važan ekološki problem. Iza haštaga #slavinesusredom krije se priča o ljudima, o našoj kući u kojoj svi živimo – Zemlji i budućnosti kakvu želimo da ostavimo našim potomcima.

Zato kada sledeći put poželite da bacite paradajz samo zato što nije dovoljno sočan setite se samo koliko resursa je bilo potrebno uložiti kako bi on nastao.

Share