MIRJANA KARANOVIĆ ZAPOČINJE SERIJU RAZGOVORA SA PUBLIKOM U ART BIOSKOPU KOLARAC

Nakon svetske premijere na prestižnom Sandens filmskom festivalu, prikazivanja u Geteborgu, te uspešne domaće premijere i nagrada na Festu, “Dobra ženaMirjane Karanović 21. aprila konačno stiže pred bioskopsku publiku, a pre svih u Art bisokop Kolarac.

MIRJANA-KARANOVIC-ZAPOCINJE-SERIJU-RAZGOVORA-SA-PUBLIKOM-U-ART-BIOSKOPU-KOLARAC

Pre zvanične bioskopske distribucije koja počinje 21. aprila, rediteljski debi Mirjane Karanović “Dobra žena” biće prikazan u Art bioskopu Kolarac 19. aprila i to u dva termina – od 18.30 i 20:30h.
Upravo na ovom mestu, glumica će započeti seriju razgovora sa publikom koja će se nastaviti za vreme distribucije i u drugim gradovima.

Podsetimo, „Dobra žena“, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Karanović na Festu nagrađena “za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film”. Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike, “Milutin Čolić” “za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznavaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnostima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije”.

MIRJANA-KARANOVIC-ZAPOCINJE-SERIJU-RAZGOVORA-SA-PUBLIKOM-U-ART-BIOSKOPU-KOLARAC2

Osim teme filma koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima. Ovo će biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije

U filmu „Dobra žena“ pored Mirjane Karanović uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi…

Za distribuciju je zadužen Fame Solutions iz Beograda.

Ulaznice za projekcije filma u art bioskopu Kolarac biće dostupne na blagajni bioskopa pola sata pre projekcija po ceni od 250 dinara.

Share