Leteći, vodeni taksi prevoz ima svoj debi u Parizu ovog leta

Budućnost o kojoj smo maštali je stigla! Ovog leta Pariz će izgledati poput scenografije nekog futurističkog SF filma. Zamisao je da u pogon prvi put u svetu krenu lebdeći, vodeni, ekološki taksiji. Romantična Sena je odabrana kao prvo mesto na kome će vozila jednostavno nazvana SeaBubble po prvi put zaploviti.

Leteci-vodeni-taksi-prevoz2

Alain Thébault i Anders Bringdal, su dizajnirali vozilo koje predstavlja ekološku alternativu standardnom prevozu. Krilca odnosno nogice koje omogućavaju da vozilo lebdi iznad vode su skrivene ispod i nisu vidljiva kada je vozilo u stanju mirovanja ali kada se pokrene izranjaju na površinu i podižu vodeni taksi koji zatim izgleda kao da lebdi na vodi dok se elegantno kreće. Svako vozilo ima 5 sedišta od kojih je 4 za putnike a jedno za vozača. Vodeni taksi se napaja strujom zbog čega je izvrsna, zelena alternativa uobičajenom prevozu. Vozila graciozno klize po površini vode, ne proizvode talase ni buku i mogu da dostignu brzinu do 30km na čas. Tvorci se nadaju da će ovo eko prevozno sredstvo neobičnog, futurističkog izgleda smanjiti količinu zagađenja i pružiti zdravu opciju prevoza Parižanima i njihovim gostima.

Leteci-vodeni-taksi-prevoz-

Ukoliko već sada niste potpuno zaljubljeni u ovu ideju navešćemo vam još nekoliko prednosti ovakvog ekološkog prevoza:

*Dizajnirani su za velike gradove.

*Zahvaljujući svojim baterijama i pogonu na struju ne emituju nikakve štetne gasove i mogu se pohvaliti oznakom zero emission.

*Napravljen je od biorazgradivih, eco friendly materijala

*Izgleda veoma originalno i svaka vožnja ovim vozilom će biti zabavna i uzbudljiva

Leteci-vodeni-taksi-prevoz3

 

 

Share