Kako se zdravo sunčati i sačuvati brončani ten?

Ljeto donosi uživanje na suncu, ali ako želimo uhvatiti zrake sunca i neophodan vitamin D, moramo se pametno i na vrijeme zaštititi. Upamtite ova pravila sigurnog sunčanja:

Kako-se-zdravo-suncati-i-sacuvati-broncani-ten

Prije izlaganja suncu

1. Kako bi kožu pripremili za sunčanje, obavezno nanesite zaštitnu kremu 15-20 minuta prije direktnog izlaganja kako bi koža potpuno apsorbirala sastojke i stvorila zaštitni filter.
2. Ako vam je prvi dan odmora i imate svijetlu put, svakako si pripremite kremu s visokim zaštitnim filterom, obavezno za početak.
3. I na plažu nosite svoj “basic” make-up. To je u redu, samo pazite da ipak budu lakše podloge (mark. CC krema), koristite balzam za usne sa zaštitnim faktorom (Avon Sun + balzam za usne SPF 30) te da vam je maskara vodootporna (mark. Big&False Lash Volume maskara)
4. Ne zaboravite i depilaciju, te tako potpunu pripremu za ulazak u kupaći kostim i bezbrižno sunčanje: Avon Skin So Soft linija donosi brzo i nježno uklanjanje dlačica, ali i potpunu njegu kože nakon tretmana.

Kako-se-zdravo-suncati-i-sacuvati-broncani-ten2

Za vrijeme sunčanja

1. Ne budite lijene nanositi kremu sa zaštitnim filterom i više puta, posebno nakon plivanja ili igranja u vodi. Preporuča se nanijeti novi sloj svaka 2-3 sata.
2. Nosite i kapu i sunčane naočale. Oči trebaju zaštitu od UV zraka. Zahvaljujući naočalama i manje škiljimo i tako stvaramo manje tankih linija i bora. I još izgledamo cool.
3. Nosite pareo, koji će zaštititi vašu osunčanu nježnu kožu i uživajte u šetnji po plaži osjećajući se moderno i zaštićeno.
4. Ne zaboravite i njegu kose: ako pazite i na frizuru, mokru kosu uvijek možete osvježiti Advance Tehniques Supreme Oils tretmanom i oblikovati Tangle Teezer četkom.

Kako se zdravo suncati i sacuvati broncani ten 3 (2)

Nakon sunčanja

1. Za trenutno osvježenje najbolje je odabrati formule s cooling dodatkom: Avonov losion poslije sunčanja sadrži aloe veru i odmah će smiriti svako crvenilo i trenutno vas osvježiti.
2. Ne zaboravite na njegu kože lica: svakako nanesite obnavljajuću hidratantnu kremu svaku večer nakon dana provedenog vani. Nakon završenog ljetovanja, bilo bi dobro odraditi i dodatnu njegu: nanijeti hranjivu masku ili serum. I za cijelo je tijelo potrebna svakodnevna hidratacija i hrana (Avon True NutraEffects losioni za tijelo), jer tako ćete izbjeći ljuštenje kože i dulje zadržati željenu osunčanu boju.
3. Kosi dajte poseban pakung: 7-dnevni tretman maskom iz Advance Techniques ili Planet SPA linije nahranit će i obnoviti vlasi kose i omogućiti savršen stajling.
4. Pojačajte osunčanu boju koristeći suncokretove sjemenke i ulje kokosa. Možete koristiti i losione poslije sunčanja kako bi se boja duže održala, poput Skin So Soft Enhance and Glow linije. Postoje i posebne svjetlucave formule za savršene večernje izlaske.

Kako se zdravo suncati i sacuvati broncani ten4 (1)

Share