Inspired by, pop-up izložba David Pužada

Foto izložbu Inspired by, David Pužada možete pogledati od 10. septembra (otvaranje u 19h) do kraja oktobra u Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade (Bulevar Vojvode Mišića 15).

„Inspired by” je prvi deo velikog projekta inspirisan umetnicima, pre svega slikarom Baltazarom Koslovskim Baltusom, režiserom Džim Džarmušom, Edvard Hoperom, slikarom i fotografima Aleksom Pragerom i Fhilip-Lorka di Korsijom koji su uticali na rad David Pužada.

Ovo je, kako navodi David njegov najbliži pristup modnoj fotografiji. Njegovo interesovanje za modnu fotografiju datira od 1995. godine, dok je dve godine radio u Levi’s prodavnici, a potom u jednoj od najboljih dizajnerskih prodavnica u Barseloni. Bio je impresioniran nagrađivanim katalozima italijanske modne marke Dizel. Skupljao ih.

Prikazujući modele u svojevrsnim nadrealističkim odnosima sa okruženjem postizala se nova, surealnost, a ja sam uvek bio fasciniran nadrealizmom. Generalno, na mojim fotografijama, ne samo u portretima, već i u pejzažima, mrtvoj prirodi ili arhitekturi možete osetiti samoću, usamljenost, dosadu, melanholiju i nešto meni veoma balkansko, malodušnost.

U seriji predstavljenoj u hotelu Radisson Collection, u okviru projekta „Бартcелона pop up 147“, na svakoj slici su dve osobe, koje i ako međusobno deluju, one su izolovane unutar sebe. Ova izložba je prvi korak. Sledeća će imati imena i prezimena.  David Pužado
www.davidpujado.com

Share