GAI radionica u okviru Evropske zelene nedelje: Re-shaping skills for a sustainable future

U sklopu Evropske zelene nedelje u Srbiji, Green Art Incubator, platforma orjentisana ka edukacii i osnaživanju aktera u polju kulture i umetnosti u pravcu zelene transformacije, organizuje interaktivnu radionicu pod nazivom Re-shaping art skills for a sustainable future.

Radionica će se održati u subotu, 10. juna, sa početkom u 10 časova, u prostorijama EU Info Centra (Kralja Milana 7), a namenjena je studentima i mladim profesionalcima u polju umetnosti i kulture, kreativnih industrija i događaja, koji će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnom situacijom kada su u pitanju klimatske promene i ekološka kriza, osnovnim principima održivosti u skladu sa EU vrednostima, kao i da steknu znanja i veštine iz oblasti zelene umetničke produkcije.

Program događaja obuhvatiće uvodno predavanje Klimatska kriza i kako izaći iz nje, o klimatskim promenama, potencijalnom doprinosu sektora kulture u njihovoj mitigaciji, usvojenoj regulativi i strateškim dokumentima, predavanje pod nazivom Zelena transformacija u kulturi – kako, zašto?, koje će učesnicima približiti poziciju kulture kao moćnog mesta za promišljanje klimatske krize, pregled uspešnih praksi održive umetničke produkcije na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kao i interaktivni deo-Case Study radionicu kreiranja plana održivosti projekta.

Učešće na radionici je besplatno, a formular za prijavu dostupan je na sledećem linku. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i EU Delegacije u Srbiji, a realizuje se u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu.

Share