Festival Vrteška, prvi Internacionalni pivski festival

Od Severne Amerike, preko evropskog kontinenta, do prostranstava Rusije, uzbudljiva vožnja vrteškom kroz pivske stilove i upoznavanje sa pivskim majstorima, pomeriće granice vašeg doživljaja piva. Preko 40 inostranih pivara, više od 150 piva iz 15 zemalja, koje svoje iskustvo nadograđuju već 20 godina, a ekskluzivno, prvi put u Srbiji, svojom maštom, uz podršku domaćih pivara, zavrteće naša čula. Magacin Depo Beograda 29-30. oktobar 2016.- Vrteška- I Internacionalni festival piva. Gastro podrška je iz restorana Homa, Dijagonala 2.0 i Square Nine Hotela.

festival-vrteska-prvi-internacionalni-pivski-festival

Festival Vrteška je prvi internacionalni festival zanatskog piva u regionu. Ovaj festival okuplja najbolje svetske male pivare, sa preko 150 različitih piva od 40 tak najprogresivnijih i cenjenijih pivara sveta, iz 15 zemalja, uz domaću podrsku. Organizatori su prvi i najveći kraft bar Samo Pivo, osnovan 2013., zajedno sa prvom domaćom zanatskom pivarom Kabinet Brewery, svetski nagrađivanom i prisutnom u mnogim stranim zemljama, osnovanom 2014. Posle potrage za odgovarajućim prostorom izabran je Magacin Depo. Festival će se održati 29. i 30. oktobra, očekuje se velika poseta iz čitavog regiona. S obzirom na rastuću popularnost zanatskog piva kao i impresivnu listu piva koju Vrteška sprema očekujemo da ovaj festival postane tradicionalan i da raste sa brojem događaja, a samim tim i gostiju koje može da okupi.

Organizator najavljuje dolazak Zagovor pivare iz Rusije sa kojom će se praviti prvo zajedničko, zanatsko srpsko rusko pivo.

Više informacija i detalja možete naći na Vrteška i Kabinet stranicama.

 

Share