PRAZNICI ZA SVE

Nakon uspešnog probijanja leda prošle godine i vaše velike podrške i odziva za učešće u razmeni poklona kao i u akciji prikupljanja poklona za najmlađe, rešili smo da i ove godine organizujemo akciju PRAZNICI ZA SVE.  Pre svega želimo da se još jednom zahvalimo svima koji su nam poklonili poverenje i ovom prilikom vas pozivamo da se i ove godine družite i igrate sa nama, pomognete u širenju i razmeni pozitivne energije, ljubavi, osmeha i radosti.

Prošle godine je zbog velikog interesovanja organizovano nekoliko krugova razmene poklona između naših čitalaca i sudeći po vašim mejlovima gotovo svi su bili oduševljeni i prijavljivali su se i po nekoliko puta. Mi smo se potrudili da sastavimo parove i da sve ostane u tajnosti do trenutka dok vam poštar ne pozvoni na vrata i obraduje vas poklonom koji je za vas sastavio neko ko uživa u malim stvarima i razmeni divne energije. Učesnicima se toliko dopala inicijativa da od oktobra dobijamo mejlove sa pitanjima da li će i ove godine biti organizovana razmena. Neki od vas su delili sadržaj primljenih paketa na društvenim mrežama i bilo nam je neizmerno drago da vidimo kako je za sreću često potrebno samo malo pažnje i ljubavi!

Drugi deo inicijative je bio zaista magičan, pun emocija, veselih uzvika i po kojom suzom radosnicom koju bismo krišom obrisali. Dečica su radosno cepala poveze sa svojih paketića i između sebe delili pristigle darove. Bilo je veliko uživanje biti tu u datom momentu i barem na trenutak biti deo magije u kojoj smo mi i vi zajedno učestvovali. Nadamo se da ćemo i ove godine imati prilike da na ovaj simboličan način proslavimo praznike sa njima iznova, a u tome nam je potrebna vaša pomoć.

Praznici-za-sve2

RAZMENA POKLONA

Svi vole poklone, a onaj momenat kada vam poštar uruči paket pa vi nervozno razmotavate karton, cepate lepljivu traku i otvarate vaše iznenađenje (čak i onda kada znate šta ste poručili) je zaista poseban osećaj. Zato smo odlučili da i ove zime organizujemo veliku prazničnu razmenu. Poštari će imati pune ruke posla, a nama je cilj da izazovemo mnogo osmeha i radosnih uzvika oduševljenja. Koliko god da je dobiti poklon lepo i uzbudljivo, ništa manje zanimljiva nije ni priprema poklona za nekog drugog posebno ako znate da ćete svojim postupkom nekome ulepšati dan. Izvadite lepe papire, konfete, ukrasne trake i flomastere. Odvojte nekoliko sati za uradi sam projekte i pravljenje ukasa za jelku ili nekih zanimljivih dekoracija. Podelite svoju pesmu, priču, stranicu iz herbarijuma, razglednicu ili fotografiju i pustite da vaša umetnost i kreativnost nekome izmame osmeh. Umete da štrikate, vezete ili heklate? Pravite origami figure ili slikate? Napravite neku sitnicu koju ćete dodati u paketić. U paketu možete poslati sve ono što smatrate da će obradovati vašeg primaoca i što mislite da bi vas obradovalo. Naglasak je na trudu, emotivnoj vrednosti i ručnom radu a ne nužno i finansijskoj vrednosti paketa. Naš predlog je da sadržaj paketa ne prelazi 500 dinara. Unutra možete spakovati ukrasne papiriće, blokčiće, trakice, crteže, pesme, priče, fotografije, handmade praznične ukrase, sitnice, drangulije, kesice lepih čajeva i sitnice koje će se tematski uklopiti u vaš poklon. Imajte na umu i pol vašeg primaoca pa svoj paket prilagodite tome.

Naravno, ne zaboravite da napišete novogodišnju čestitku i neku lepu porukicu. Širimo radost i lepo raspoloženje, lepe misli u vremenu kada nas sa svih strana bombarduju lošim vestima. Pakete koje budete slali i dobijali možete deliti putem društvenih mreža uz #praznicizasve. Napominjemo da mi ne možemo da znamo šta će vam drugi učesnik poslati mi smo tu da apelujemo da svako pošalje stvari koje bi i sam volelo da dobije. Prilikom prijavljivanja za razmenu pošaljite nam vaše osnovne podatke, ime i prezime, ulicu, broj a mi ćemo se postarati da prosledimo vaše podatke i adresu sledećem učesniku koji se takođe prijavio za akciju. Mejl za prijavu je plezirpraznicizasve@gmail.com Čekamo vaše prijave!

POKLONI ZA DECU

Novogodišnji i božićni praznici su period godine kome se najveći broj ljudi raduje. To je pre svega vreme kada imamo više vremena za sebe, porodicu, prijatelje, druženja, razmenjuju se pokloni, uživa u lepoj hrani i piću, dobroj muzici. Nažalost, nisu svi te sreće da imaju topao dom, jelku, ukusan obrok i stvari koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo. Mi ne možemo da uradimo mnogo, ne možemo da promenimo svet i pomognemo svima, ali možemo da pokušamo da usrećimo one koji trenutno nemaju mnogo. Tu prvenstveno mislimo na najmlađe, decu ulice i mališane bez roditeljskog staranja. One koji u materijalnom smislu imaju najmanje. Naša zamisao je da decu obradujemo kreativnim i sa ljubavlju sačinjenim paketima koji su napravljeni samo za njih.  Naša zamisao je da paketi budu sačinjni od stvari koje možete sami napraviti, saštrikati šal, kape ili rukavice, napraviti igračkice, ukusne medenjake i sve ono što mislite da bi moglo da bude lepo i korisno i poklon koji će ih obradovati. Kao što smo rekli praznici bi trebali da budu za sve! Za više informacija javite nam se na mejl plezirpraznicizasve@gmail.com

praznicizasve2

Share