Samo Patti u beogradskom Poletu

“So You Want To Be Rock’n’Roll Poet” – Veče pesama i muzike Patti Smith

 

Samo Patti, veče posvećeno Peti Smit, jednoj od najuticajnijih figura njujorške pank-rok scene, biće održano u ponedeljak, 6. februara od 20 sati u Galeriji Polet (Cetinjska 15).

Samo-Patti-u-beogradskom-Po

Poetsko – muzičkim programom u čast ove američke pesnikinje, spisateljice i vizuelne umetnice, biće predstavljen deo njenog bogatog stvaralaštva, koje je uspešno spajalo poeziju i rokenrol.

Peti Smit je javne nastupe počela kao pesnikinja, a poetski deo večeri obuhvatiće izbor iz njene dve pesničke knjige “Seventh Heaven” (1972) i “Auguries of Innocence” (2005), koji će upotpuniti lirski tekstovi iz “Sakupljanja vune” (2015), u prevodu Zorana Paunovića, zapisa između priča i pesama u prozi u kojima je, govoreći o svom detinjstvu, govorila zapravo o svačijem detinjstvu.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Marko Tomaš, Anja Marković, Siniša Stojanović, Jelena Grujičić, Vladimir Mihajlović, Hanna Gadomski, Aleksandar Todorov i Irena Raičević.

Slušaće se takođe i muzika Peti Smit, a predviđene su i projekcije delova biografskih dokumentarnih filmova i snimaka sa njenih koncerata.

Ulaz je slobodan.

Share