Eucerin®Sun i sunce – recept za divan odmor!

Novogodišnji praznici i zimski odmori su konačno stigli. Ali, dok većina razmišlja o cipelama, nakitu ili kravati koju će izabrati za praznične dane, mnogo je i onih koji pakuju skijašku opremu ili opremu za duge planinske šetnje. Ako je planinska idila i vaš izbor, imajte na umu da je prva stvar koja bi trebalo da se nađe u vašem koferu – preparat za zašititu od sunca. Uz najlepše želje za odmor s kojeg ćete se vratiti sa divnim uspomenama, ali i kožom zaštićenom od negativnih efekata sunčevog zračenja, Eucerin je pripremio atraktivnu ponudu – kupovinom bilo kog Eucerin®Sun preparata, na poklon dobijate Eucerin®Sun preparat za zaštitu lica. Akcija traje dok traju zalihe preparata.

EucerinSun-i-sunce-recept-za-divan-odmor

Zaštita kože od negativnih efekata sunčevog zračenja neophodna je u toku cele godine bez obzira da li boravite u gradu ili na planini, jer oko 80 odsto sunčevog zračenja stiže na površinu zemlje i u toku zimskih dana, a oblačnost može da smanji ukupnu količinu sunčevog zračenja samo za 50 odsto. Ipak, najalarmantnija situacija, kada je zaštita apsolutni prioritet, jeste boravak na planini, jer nadmorska visina skraćuje put UVA i UVB zraka, a sneg i led reflektuju čak 80 odsto sunčevog zračenja.

Ukoliko već nemate Eucerin®Sun preparat kome ste verni, pri izboru uzmite u obzir potrebe vaše kože, posebno ako je vaša koža osetljiva i sklona alergijama. Sledeći kriterijum trebalo bi da budu vaše životne navike prema kojima ćete izabrati način aplikacije preparata. O izboru odgovarajućeg Eucerin® preparata za zaštitu od sunca posavetujte se sa apotekarom koji će vam istovremeno, prema ponudi i raspoloživosti zaliha, preporučiti i odgovarajući Eucerin®Sun preparat za lice koji ćete dobiti na poklon:

• Eucerin®Sun fluid za lice namenjen je za normalnu i kombinovanu kožu, a dostupan je kao SPF 30 i SPF 50+. Pruža visoko efikasnu zaštitu od UVA/UVB zraka, pomaže da koža ojača sopstvenu ćelijsku zaštitu protiv suncem izazvanih oštećenja i podržava mehanizme obnove DNK.

• Eucerin®Sun krem SPF 30 i SPF 50+, za normalnu, suvu i veoma suvu kožu lica je unapređen preparat za zaštitu od sunca koji štiti od starenja kože izazvanog sunčevim zracima. Inovativna formulacija Eucerin®Sun Krem SPF 30 i SPF 50+, štiti spoljni i unutrašnji sloj kože i od oštećenja izazvanog UV zračenjem.

• Eucerin® SUN gel-krem za lice za masnu kožu sa zaštitnim faktorom 30 i 50+ idealna je kombinacija superiorne zaštite od štetnih uticaja sunčevog zračenja i aktivne formulacije koja obezbeđuje dugotrajni matirajući efekat i kontrolu proizvodnje sebuma.

• Ako pored zaštite i nege želite i efekat ujednačenog tena, vaš izbor je Eucerin®Sun tonirana krema za lice SPF 50+ pogodna za sve tipove kože, koja sadrži i mineralne pigmente koji koži daju prirodni preplanuli izgled.

Bogata paleta Eucerin®Sun preparata, pored preparata za lice, podrazumeva preparate za zaštitu od sunca za telo i preparate specijalo formulisane za potrebe zaštite dečje kože.

• Ukoliko je vaša koža normalna ili masna i želite preparat koji koža brzo upija, izaberite Eucerin® transparentni sprej za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50. Ovaj sprej pruža odličnu zaštitu od sunca i ne ostavlja vidljiv trag na koži, a idealan je za kožu prekrivenu dlakama ili za upotrebu na koži glave, sa ili bez kose. Ukoliko je vaša koža manje osetljiva na sunce, a takođe je normalna ili masna, odgovaraće vam Eucerin® sprej za zaštitu od sunca SPF 20, koji ima kremastu teksturu, ali ga kože takođe brzo upija, te ne ostavlja masne tragove na koži ili odeći.

• Za normalnu, ali i kožu koja pati od atopijskog dermatitisa, savršen izbor je Eucerin® izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50, dok će osobama čija je koža sklona alergijama efikasnu zaštitu i potrebnu negu pružiti Eucerin®krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 ili 50 i Eucerin®Krem-gel posle sunčanja za zaštitu od alergija.

• Za bebe starije od 6 meseci i malu decu: Eucerin® losion za zaštitu od sunca za decu sa mikropigmentima SPF 25

•Za decu stariju od godinu dana: Eucerin® losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ i Eucerin® sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+

Share