Dva nova ostvarenja iz Netflixove kuhinje

Iako postoje dve škole mišljenja od kojih jedna tvrdi da Netflix snimi sve što im ljudi „dobace“ u formi scenarija i druga kojoj ne smeta preveliki broj televizijskih ostvarenja na mesečnom nivou ima i onih koji umeju da pažljivo posmatraju i uoče dobre strane jednog i drugog sukobljenog shvatanja. On demand koncepcija vam dozvoljava da filtrirate ponudu i odaberete baš one serijske i filmske programe koji su po vašem ukusu, one koji odgovaraju vašem senzibilitetu i poimanju estetike.

Zanimajući se za Netflix-ov sadržaj u cilju otklanjanja teskobe koja me pred spavanje uhvati, otkrio sam seriju kod koje proces mirne tranzicije iz svesnog ka nesvesnom predstavlja komplikovan postupak. U želji da dostignem stabilnu harmoniju Netflix-ovo ostvarenje „Mindhunter“ nateralo me je da sebi postavim pitanje „Čemu mogu da se nadam?“. Nakon odgledane prve, druge, pa onda i treće epizode za redom (znate već kako to ide), jedino što mogu da očekujem jeste razvaljena psiha i nov duševni nemir, ali dosta o mom psihološkom profilu. U navedenoj seriji priča prati avangardnog FBI agenta koji želi da birokratiju i terenski kadar federalne službe osavremeni i utaba put modernom policijskom pristupu istraživanja zločina, posebno onih serijskih.

Uvođenje novih principa i metoda uvek nailazi na otpor konformističkom pojedincu koji „na nož“ dočeka svaku inovaciju. Kako su se dva inovatora u oblasti pronicanja u psihu serijskih ubica snašla u ne tako prijateljskom okruženju pogledajte u ovoj odličnoj ekranizaciji koja je zasnovana na istinitim događajima.

I dalje aktuelno pitanje koje se vrzma u mojoj glavi „Čemu mogu da se nadam?“ pokušavam da odgonetnem čekajući Netflix-ov odgovor na isto u  serijalu koji će se tek zavrteti i ogleda se u ostvarenju „The Punisher“. Šta iz najave Punisher-a mogu da znam? Znam da je franšiza o čoveku koji sveti svoju porodicu i obračunava se sa nitkovima i podlacima toliko puta obrađena kao centralna tema. Saga o Panišeru započeta je još 1989. godine (Dolph Lundgren) nastavljena je 2004. a sada doživljava svoju  inkarnaciju. Glavna rola poverena je Jon Bernthal-u (igrao u ostvarenjima The Walking Dead, The Accountant, Baby Driver) glumcu koji u poslednje vreme dobija zapažene uloge i nikad ne razočara.

Bazirana na Marvelovom antiheroju i prema najavama biće sušta suprotnost pričama koje dolaze iz iste „kuhinje“. U ovom ostvarenju neće biti magije, nema supermoći niti neuništivih ljudi. Premijerno izvođenje serije zakazano je za 17. novembar, a do tada „razvucite“ našu prethodnu preporuku.

Share