Novi album Džimija Hendriksa izlazi u martu

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljenje sledeće godine.

„Ikspiriens Hendriks” (Experience Hendrix) i „Legasi rikordings” (Legacy Recordings) najavili su da će Hendriksov album „Both Sides of the Sky” objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći deo trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. „Valleys of Neptune” je bio izdat 2010, a „People, Hell and Angels” 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inžinjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila „veoma eksperimentalna godina” za Hendriksa


.„Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete Oh bože. Ovo je previše jebeno neverovatno”, rekao je Krejmer.


Mnoge pesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis (Band of Gypsys) u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dve pesme „$20 Fine” i „Woodstock”.


„Zvuči kao Krozbi, Stils end Neš osim što je na esidu” rekao je Krejmer za pesmu „$20 Fine”.


Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je „Both Sides of the Sky” poslednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno. On je rekao da imaju i snimke Hendriskovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Share