Pesma dana

Bilo je premišljanja koju numeru danas objaviti u rubrici Pesma dana, ali nije bilo dvojbe oko toga koji će bend izvesti nešto što bi trebalo da završi u vašem organu čula sluha. Mi ćemo vam predložiti, a vi odlučite hoćete li poslušati predlog za hit dana u izvedbi losanđeleskog pank rok sastava Bad Religion.

Bad Religion je osnovan 1980. godine i bili su i ostali poznati po svom socijalno kritičkom stavu i politički angažovanom tekstopisanju, kao i po svojim brzim i melodičnim gitarskim rifovima. Mi se kao podsekcija Plezir magazina, u rubrici Pesma dana bavimo pametnim stvarima, pametnim ljudima što je, uostalom, slučaj i sa pomenutim magazinom čija urednica nam je dala parče svog medijskog neba da utičemo na javno mnjenje. Greg Graffin frontmen ove grupe, gitarista Brett Gurewitz i basista Jay Bentley su akademski obrazovani ljudi i imaju doktorate iz različitih naučnih oblasti. Graffin je doktorirao biologiju, Gurewitz istoriju a Bentley je doktorirao sociologiju, čak je Graffin  objavio i nekoliko knjiga iz oblasti iz koje je doktorirao.

Pesma „I Want To Conquer The World“ grupe Bad Religion predstavlja moćan glas bunta i žudnje za promenom. Kroz slojevitu melodiju i oštre tekstualne poruke, bend isporučuje svoju viziju sveta koja navodi na razmišljanje i podstiče na delovanje. Tema pesme seže duboko u potrebu za oslobađanjem od ograničenja i prepreka koje nam postavlja društvo. Energija i dinamika podsećaju sve nas na važnost borbe za sopstvene ideale i snove, i podstiču da se izdignemo i aktivno participiramo u akciji oblikovanja naše bolje budućnosti. „I Want To Conquer The World“ nije samo pesma, već i poziv na akciju i inspiracija za sve one koji sanjaju o promenama i boljem sutra.

Share