BUKA! SADA! više od žurke

„Beogradska Ultimativna Kulturna Akcija” predstavlja jedinstveni klupski, multimedijalni događaj u novijoj istoriji prestoničkog klabinga: BUKA! SADA! više od žurke

Subota, 14. april, zgrada bivšeg „Kluza” (Masarikova 5 u potkrovlju)

Svi zaljubljenici u muziku i ploče tokom „Buke” moći će da uživaju u dražima kupovine vinila. U susret Record Store Day-u (21. aprila) a zahvaljujući izdavačkoj kući Mascom biće organizovan štand – MASCOM U BUCI! – na kom će se naći klasici rokenrol istorije po veoma pristupačnim cenama, uključujući i albume pojedinih izvođača koji će tokom večeri nastupiti kao disk džokeji.

Ovogodišnji „ambasador” Record Store Day-a u Beogradu je jedan od učesnika „Buke! Sada!”, frontmen kultne grupe „Električni orgazam”, Srđan Gojković Gile, koji se sa pločama upoznao preko oca koji je radio na Radio Beogradu.

„Tri ploče koje ja računam kao moje su deo kolekcije mog tate: prva kompilacija Rolingstounsa, Bitlsi i ’Sgt. Peppers Lonely Heart Club band’ u izdanju Jugotona i Areta Frenklin ’Aretha Arrives’. Za te ploče sam se vezao i posle svih ovih godina ta tri albuma su, za mene, među kapitalnim muzičkim delima“, izjavio je Gile.

Ljubaznošću neprikosnovene jugoslovenske heroine rok fotografije – Goranke Matić, „Buka! Sada!” dobiće svoj upečatljiv vizuelni identitet. Njega će činiti printevi Gorankonih fotografija velikih formata kao i posebno dizajnirani kolaži printeva omota kultnih albuma.

Interesovanje publike, medija, novinara ne jenjava. Ne propustite priliku da budete na svojevrsnoj kućnoj zabavi gde će svoj muzički izbor predstaviti najveći rokenroleri Beograda! Za gramofonima BUKE! smenjivaće se: Cane (Partibrejkers, Škrtice), DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam), Vikler (Bad Copy), Vuča (Darkwood Dub. Minilinija), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus.

Sve informacije možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.

Share