Tri filma sa Mads Mikelsenom u naslovnoj ulozi

Mads Mikelsen-a mnogi od vas prepoznaju po ulozi u seriji Hanibal, mnogi su ga zapamtili kao negativca u Bondu, međutiv njgov impresivni rezime i uspešne filmske uloge svrstavaju ga među najbolje glumce nove generacije. Mads se u mladosti bavio gimnastikom i plesom. Ovaj Danski glumac se podjednako dobro snalazi u svim žanrovima pa slobodno mogu reći da je većina njegovih filmova zaslužila preporuku.

The Hunt (Jagten) (2012)

je zaista odličan film koji će vas pomeriti s mesta, a to je možda i najbitniji kriterijum da neki film iz kategorije dobar pređe u kategoriju odličan. O radnji ću vam reći samo osnovne crte kako vam ne bih pokvarila uživanje u filmu otkrivanjem previše detalja. Lukas je vaspitač u lokalnom vrtiću i živi mirnim i povučenim životom. Nakon razvoda on prolazi kroz krizu boreći se sa bivšom suprugom za starateljstvo nad njihovim sinom Markusom. Nakon što na poslu upoznaje devojku i započinje vezu, njegov život se ponovo vraća u normalu. Međutim njegova sreća nije bila dugog veka, a život mu se ubrzo pretvara u pakao nakon što ga devojčica iz vrtića u kome radi optužuje za pedofiliju. Priča i Madsova gluma, ali i gluma sporednih likova zaslužuju najvišu ocenu i svaku preporuku.

Tri-filma-sa-Mads-Mikelsenom-u-naslovnoj-ulozi

Tri-filma-sa-Mads-Mikelsenom-u-naslovnoj-ulozi2

A Royal Affair (En kongelig affære) (2012)

je istorijska drama koja govori o životu danskog kralja Kristiana VII i britanske princeze Karoline. Radnja je smeštena u 18. vek, a scenografija, režija i autentičnost priče navešće vas da pomislite da ste se na momenat obreli u Danskoj u 18. veku. Kada se mentalno oboleli kralj vrati iz inostranstva u društvu svog psihijatra, počinje pravi zaplet. “A Royal Affair” naslov filma otkriva vam delimično radnju, međutim to i nije suština ovog ostvarenja već zanimljiv odnos između kraljice i psihijatra koji će dovesti do velikih istorijskih promena.. Film koji će se dopasti ljubiteljima istorijskih romana, ali i nesvakidašnjih ljubavnih priča.

Tri-filma-sa-Mads-Mikelsenom-u-naslovnoj-ulozi3

Tri-filma-sa-Mads-Mikelsenom-u-naslovnoj-ulozi4

After the Wedding (Efter brylluppet) (2006)

je slojevita, emotivna priča o zamršenim porodičnim odnosima. Jakob je danski humanitarni radnik koji vodi sirotište i brine o nezbrinutoj deci u Indiji. Ustanova u kojoj radi upada u finansijske probleme i on biva primoran da se vrati u Dansku kako bi pokušao da pronađe neophodan novac. Jakob se susreće sa potencijalnim investitorom Jorgenom, milionerom koji ga poziva na venčanje svoje ćerke Ane. Na venčanju Jakob se slučajno susreće sa Helenom, svojom bivšom ljubavlju koja je danas udata za Jorgena. Ubrzo, klupko počinje da se odmotava a gledaoci imaju priliku da uživaju u maestralnoj glumi.

Tri-filma-sa-Mads-Mikelsenom-u-naslovnoj-ulozi5

Tri-filma-sa-Mads-Mikelsenom-u-naslovnoj-ulozi6

Share