Plezir preporučuje: 2 TV serije i film

Za današnji matine i opušteno popodne, spremili smo za vas neka nova filmska odnosno serijska ostvarenja koja vam predlažemo da pogledate, kako bismo posle u komentarima mogli da kritikujemo, analiziramo i dajemo predloge kako je to moglo da bude da smo se mi pitali nešto.

Foto: Netfilix, Apple TV

Godzilla Minus One

Ove godine se navršava 70 godina od kada je izašao prvi film o monstrumu Godzila, a roditelji/stvoritelji te franšize, produkcijska kuća Toho Studios, sačekali su kraj 2023. kako bi objavili novu storiju o čudovištu koje voli teroriše ljude. I dok traje rasprava o tome da li se ostvarenje Godzilla Minus One može smatrati prequel-om ili je u pitanju film nezavistan od prethodnih priča na ovu temu, mi ćemo pokušati da vam obrazložimo zbog čega je interesantno pogledati pomenuto ostvarenje.

Priča prati eks vojnike Japana, fizički i mentalno umorne od strahota Drugog svetskog rata i užasa kojih su se nagledali nakon nuklearnih napada na Zemlju izlazećeg Sunca. Osramoćeni pilot-kamikaza japanske mornarice, živi sa sramotom jer nije, za razliku od svojih palih saboraca, položio život na braniku otadžbine i nije umro za zastave svojih dedova. A onda, kada se iz dubina Pacifika izdigne nikad pre viđena spodoba sa ubilačkim namerama, njegov život ponovo dobija smisao.

Eric

Na prvi pogled, u uvodnim kadrovima ove serije, otac Vinsent (koga tumači Benedict Cumberbatch) i njegov sin Edgar imaju mnogo zajedničkog. Međutim, osim ljubavi prema umetnosti, tu njihovi „putevi“ prestaju da se poklapaju. Njegova afekcija prema sinu je neprimetna, njegovo ophođenje nije deo prihvaćenih uzusa koje se odnose na otac-sin relaciju. Jutro pred odlazak u školu, Edgar odlučuje da sam krene tim putem, umesto da sačeka svog oca koji ga gotovo svako jutro odvodi na časove. Na tom putu gubi mu se svaki trag, a otac Vinsent tek tada počinje da shvata (ili ipak ne ) šta zapravo znači biti roditelj.

Kada se sve to munjevito odigra, kada otac zbog nestanka sina počne da zloupotrebljava psihoaktivne supstance i alkohol, počinje da mu se priviđa Erik, krupno stvorenje iz mašte koje govori. Kakvu vezu ima to čudno stvorenje sa pokušajem započinjanja izgradnje nekakvog drugog odnosa pogledajte u novom Netflix-ovom ostvarenju.

Presumed Innocent

I za kraj ovog mini kolaža, predložićemo na „neviđeno“ jednu seriju čiji plot zaista obećava, a ostaje samo da vidimo kakva će biti egzekucija u pogledu glume i režije. Kad smo kod egzekucija, u središtu priče, koja nosi naziv Presumed Innocent, nalazi se talentovani tužilac koga tumači Jake Gyllenhaal, koji igrom slučaja biva osumnjičen za ubistvo svoje švalerke što je sve, kako u tužilaštvu tako i kod kuće, (kod kuće plus dodatni šok oko afere koje ima) iznenadilo.

Presumed Innocent je serija koja predstavlja adaptaciju knjige odnosno romana autora Scott Turow-a, čija je knjiga po prvi put adaptirana za istoimeno ostvarenje iz 1990. godine u kom, Harison Ford tumači lik koji u novoj seriji igra Jake Gyllenhaal. Pomenuta serija započinje sa emitovanjem 12. juna, a mi sa nestrpljenjem čekamo da sasvim legalno skinemo ovu seriju sa interneta.

Share