Tri božanstvena seta nakita inspirirana umjetnošću Vincenta van Gogha

U Galeriji Klovićevi dvori premijerno je predstavljena nova FREYWILLE kolekcija nakita inspirisana umjetnošću nizozemskog genija Vincent van Gogha.

Uz kratki osvrt na život i djelo ovog slavnog slikara, uzvanici su imali prilike vidjeti prve komade nakita iz bečkog ateljea koji su utjelovili neka od njegovih najljepših remek-djela, a od lipnja kolekcija će biti dostupna u FREYWILLE butiku u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Vincent van Gogh je počeo slikati u dobi od 27 godina. Iza sebe je ostavio 850 slika i više od 900 skica i akvarela što znači da je slikao u prosjeku čak četiri slike tjedno. Prethodnik je europskog ekspresionizma, jer je u svojim slikama dao izraz sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio svijetle i vedre detalje. U muzejima diljem svijeta, kao i u privatnim kolekcijama, njegove slike natprirodno sjaje, pulsiraju te čak mijenjaju boju.

FREYWILLE umjetnici su na razvoju Hommage à Vincent van Gogh kolekcije radili više od dvije godine. Kolekciju  čine tri seta nakita: L’Amandier turquoise & rouge éclat, Eternité i Fleur D’or Jour. L’Amandier je reinterpretacija djela Almond Blossom, a radi se o seriji slika  koje je Vincent stvorio 1888. i 1890. u Francuskoj. Iz kontura drva i njegovog pozicioniranja u prvi plan, očituje se njegova fascinacija japanskim drvorezom. U svojoj interpretaciji, FREYWILLE umjetnici su odlučili staviti fokus upravo na taj, Van Goghov stil koji se referira na japansku umjetnost.

 

Moderan i vrlo dekorativan dizajn FREYWILLE nakita iz seta L’Amandier oživljava bujne bademove grane u cvatu koje se prostiru preko kristalno plavog neba, a zrače buđenjem i vjerom u budućnost ispunjenu nadom. Dolazi u dvije kombinacije boja: nježna, svjetlucava rapsodija tirkiznih tonova koja  odiše  svježinom, a tople, jarko crvene nijanse pune su topline i strasti.

Eternité je FREYWILLE dizajn posvećen Van Goghovoj originalnoj slikarskoj tehnici, a nadahnut je slavnom slikom Starry Night. Vincentovi Suncokreti  oživjeli su pak na čarobnim FREYWILLE minijaturama iz seta Fleur D’or Jour. Ova dva dizajna bit će lansirana u Hrvatskoj i svijetu sredinom lipnja.

fotografije: Maja Bota

Share