Tri autorska para, tri kreativna vizuala za KLISAB

Dizajnerski duo KLISAB, koji je posljednjom kolekcijom prikazanom na BIPA FASHION.HR-u potvrdio status jednog od najzanimljivijih imena na hrvatskoj modnoj sceni, odlučio je još jednom zaintrigirati publiku i iznenaditi svoje obožavatelje.

Zrelo propitujući estetiku odjeće koju rade, odlučili su u suradnji s poznatim modnim fotografima i stilistima predstaviti svoju odjeću u zanimljivim vizualnim interpretacijama. Umjesto da dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić daju instrukcije i upute kako bi vizuali trebali izgledati, u ovom jedinstvenom eksperimentu, autorski su parovi dobili apsolutnu slobodu i kreativnost interpretirati KLISAB odjeću kako ju oni vide. Tri kreativna para Franjo Matković i Ana NikačevićPetra Mrša i Nambi Kezić te Vlatka Fuego i Karla Zelić producirali su po tri fotografije kojima su iznenadili i same dizajnere.

Tri autorska para tri kreativna vizuala za KLISAB 10

“Ovakav način suradnje za nas je bio veliki izazov, budući da smo po prirodi control freakovi i u vlastitome radu volimo kontrolirati svaku, pa i najmanju sitnicu. No, rad svih kreativaca na ovome projektu iznimno cijenimo pa smo bili jako uzbuđeni vidjeti krajnje rezultate. Nismo požalili, dobili smo predivne vizuale koji KLISAB estetiku prikazuju na drugačije načine nego što je to prije bilo uobičajeno”, tvrde Marko i Tomislav.

Kao i uvijek do sada, u prvom je planu bila KLISAB žena, neovisna, originalna, samosvjesna i jasno definiranih estetskih pravila koja beskompromisno slijede njezin duh i karakter. Kako stav i samopouzdanje idu uz brand KLISAB, pokazale su fotografkinja Petra Mrša i Nambi Kezić, koja je bila zadužena za styling.

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB4

“Htjele smo pokazati ljepotu različitosti u vremenu kad raste strah prema drugačijem. Gendis, Eva i Filipa, zvijezde naših interpretacija, bave se suvremenim plesom. One su mlade, drage, lijepe, a samopouzdanje crpe iz vlastite predanosti radu, pokretu, glazbi, međusobnom pomaganju i podršci. Tko ih ne bi volio? Pogotovo ako pritom još nose KLISAB”, objasnile su autorice.

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB5

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB6

Različitost odjevnih komada, koji se mogu kombinirati na više načina, specifičnost je KLISAB potpisa. Ovom suradnjom s tri kreativna tima, to su dizajneri željeli i dokazati.

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB7

“U ovoj suradnji najviše nas je privukla činjenica da imamo potpunu slobodu, kao i doza misterioznosti koja je proizlazila iz toga što ni sami dizajneri nisu znali što točno radimo. I za njih je to veliki iskorak iz vlastite zone komfora. Dajući stilistima i fotografima potpunu slobodu za vlastitu interpretaciju branda, potaknulo je i nas na neke odvažnije korake pa smo tako pokušali odraditi, svaka iz svojeg pogleda, nešto malo eksperimentalnije od našeg klasičnog izričaja”, objasnile su mlada fotografkinja Vlatka Fuego i stilistica Karla Zelić.

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB8

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB9

Poznati modni fotograf Franjo Matković i stilistica Ana Nikačević bili su oduševljeni činjenicom da su u ovoj vizualnoj interpretaciji prepušteni sami sebi što u modnim kampanjama inače nije slučaj.

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB

“Ovaj posao vrvi kreativcima. Na prvi pogled, ova izuzetno pozitivna stvar često zna stvarati i probleme. Svatko ima neku svoju kreativnu viziju kako modna kampanja treba izgledati i zapravo je rijetko da imaš potpunu slobodu napraviti što god želiš i s timom s kojim želiš. Kada se KLISAB javio s upravo ovakvim prijedlogom, nismo morali puno razmišljati. Bila je to idealna prilika da napravimo snimanje o kojem smo već dugo maštali, a nikada nismo našli priliku da ga i ostvarimo.”

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB2

Tri-autorska-para,-tri-kreativna-vizuala-za-KLISAB3

Autorska kreativnost, sloboda interpretacije i originalnost u samoj su srži KLISAB filozofije. Njihova estetika nije zadana, nju svaka žena može interpretirati na sebi svojstven način. A to su dokazali i različitim viđenjem ova tri autorska para koji su kreirali nesvakidašnje vizualne interpretacije mode.

Autori: Petra Mrša i Nambi Kezić, Franjo Matković i Ana Nikačević, Vlatka Fuego i Karla Zelić
Modeli: Lea P. (Talia model), Ana Lea J. (Talia model), Eva Kocić, Gendis Putri Kartini, Filipa Bavčević
Makeup: Petra Sever, Tena Bašić
Hair: Mijo Majhen, Branka Trohar (Boye by BBK)

 

Share