The Handmaid’s Tale serija koju morate pogledati

Još jedna uspešna adaptacija popularnog bestselera

 

 „Blagosloveni su poslušni!“ česta je rečenica koju možete čuti u ovom ostvarenju, televizijskoj adaptaciji istoimene knjige „Sluškinjina priča“ iz 1985. godine autorke Margaret Atvud. Radnja ove pomalo bizarne priče smeštena je u post-demokratsko društvo, društvo oskudno u priznavanju ljudskih i građanskih prava, u kome su pripadnice ženskog pola obespravljene. Reč obespravljene je možda i previše blaga kako bi opisala njihov položaj. Svako ispoljavanje ličnosti, izražvanje stava i pokazivanja postojanja kičme se surovo kažnjava. Naravno, samo kada govorimo o ženskom rodu. Za izdajice sopstvenog roda, kako nazivaju gay i transrodne osobe, uopšte nema mesta u takvoj organizaciji.

The-Handmaid's-Tale-serija-

U središtu priče je sluškinja sa bezličnim imenom Offred koju tumači Elisabeth Moss i  koja pored toga što obavlja poslove koje su obavljale žene pre ukidanja ropstva, ona ima svojevrsnu misiju najznačajniji zadatak za teokratsko društvo u kome živi. Koristi se i kao telo, kao hodajuća materica koja treba da obavi ultimativni posao i podari porodici kojoj služi naslednika ili naslednicu.

The-Handmaid’sTale-serija-k

Nećemo vam otkrivati detalje i pojedinosti ove izvrsno urađene adaptacije pomenute knjige, jer želimo da sami spoznate ludila vladavine teokratije koje su verno prikazana u ovoj seriji za koju verujemo da će biti verovatno jedno od najboljih ostvarenja kada govorimo o televizijskom programu u 2017. godini.

Share