Prvi međunarodni kongres građevinskih materijala u Srbiji

Prvi međunarodni kongres građevinskih materijala – BETON održaće se od 22. do 25. septembra 2016. godine u Magacinu Macura u Starim Banovcima, u organizaciji Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, Organizacije OFROOM (Beč, Austrija) i Muzeja i Magacina Macura, a u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Inženjerskom komorom Srbije i Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

prvi-medjunarodni-kongres-gradjevinskih-materijala-u-srbiji

Ovogodišnji, Prvi međunarodni kongres građevinskih materijala čija je tema BETON posvećen je najsavremenijim metodama i tehnologijama u njegovoj primeni, koje projektantima otvaraju nove mogućnosti u projektovanju i izvođenju, sve do uslova poboljšanja energetske efikasnosti. Kongres je namenjen projektantima, arhitektima, građevinskim inženjerima, stručnjacima iz različitih oblasti, primenjenim umetnicima, dizajnerima i studentima, kao i proizvođačima građevinskog materijala i izvođačima građevinskih radova, koji će tokom četiri dana kongresa i radionica imati priliku da od vrhunskih evropskih i svetskih stručnjaka iz domena tehnologije i primene betona čuju recentne informacije i saznanja o novim mogućnostima njegovog oblikovanja i primene.

Klaus Bolinger, Patrick Fontana, Matthias Bauer – samo su neki od arhitekata koji će svoje bogato svetsko iskustvo i znanje stečeno kroz rad na nekim od najznačajnijih svetskih projekata, podeliti sa svim zainteresovanim domaćim inženjerima i arhitektama. Prvi od njih, koji će otvoriti zvanični program kongresa, dr Klaus Bolinger, svetsku karijeru gradio je kroz saradnju sa najpoznatijim svetskim arhitektonskim biroima, kao što su Zaha Hadid, OMA, Frenk Geri i mnogi drugi.

prvi-medjunarodni-kongres-gradjevinskih-materijala-u-srbiji2

Kongres građevinskih materijala BETON  se organizuje sa ciljem da domaćoj stručnoj javnosti, projektantima i inženjerima pruži znanja o najnovijim tendencijama i mogućnostima u primeni betona kao materijala u građevinarstvu, arhitekturi i umetnosti. Kroz više segmenata, predavanja, radionica i izložbe, nastojali smo da najnovije tendencije i inovacije u primeni betona približimo svim zainteresovanim posetiocima, navodi arhitekta Vladimir Lovrić, glavni i odgovorni urednik Magazina EKO KUĆA, jednog od organizatora kongresa.

Inženjerska komora Srbije, kao suorganizator ovog kongresa, sa ustanovljenim sistemom valorizacije dodeljuje svim učesnicima kongresa koji su članovi Inženjerske komore Srbije bodove za stručno napredovanje Kongres, prateća izložba BETON i radionice održaće se u prostoru Magacina Macura u Starim Banovcima, na obali Dunava, što će omogućiti neformalno druženje i otvoriti priliku za diskusiju, razmenu znanja, ideja i iskustava, za razmišljanje, upoznavanje i networking. Po prvi put se organizuje u Srbiji sa ciljem da okupi stručnjake iz relevantnih oblasti ne samo iz Srbije i regiona, već i iz celog sveta i da domaćim stručnjacima približi najnovije svetske trendove i inovacije, ali i da svetu predstavi najznačajnije stručnjake i dostignuća iz regiona.

Share